Usagi Yojimbo 14: Maska démona

Usagi Yojimbo 14: Maska démona

Rozdíl mezi mánií a kultem/fenoménem je ten, že mánie přijde, vydělá hromadu prachů, všichni si koupí podvlíkačky s obrázky postav a pak, tak rychle, jak přišla, zase zmizí a nechá si jen skalní fanoušky. A pak je kult. Kult se drží, fanoušky nabírá i mezi původními odpůrci a jejich množství se zvětšuje a zvětšuje. Přesně takový je Usagi Yojimbo.

Usagi Yojimbo 14 - Maska démona

Usagi Yojimbo 14 – Maska démona

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 259 Kč
  • Vyšlo: 10. 3. 2011

Miyamoto Usagi vybojoval v Japonsku na sklonku bouřlivého 16. století mnoho bitev, ztratil v nich pána a stal se roninem. Zatímco se z mnoha roninů stali bandité nebo žoldnéři, Usagi si vybral osud potulného……

Číst více
Vidíme jen výjevy - X. (únor/březen)

Vidíme jen výjevy – X. (únor/březen)

Po tradičně slabším lednu se nakladatelé opět s vervou pustili do práce a zaplnili naše únorovo-březnové Výjevy spoustou lákavých novinek. V české fantastice se chystá jedna zajímavá knižní série, světlo čtenářského světa konečně spatří Zmije A. Sapkowského, v komiksu se vrátí Lobo, Usagi Yojimbo i Spider-Man a ve filmové sekci vás nový spolupracovník Výjevů Josef Horký pozve na hned osm žánrových a čtyři nežánrové snímky. To vše samozřejmě doplněné vyjádřením autorů, překladatelů či nakladatelů, zkrátka tím, co najdete jen v našich Výjevech. Dobrou zábavu!