Vetřelci: Omnibus. Kniha druhá

Lidstvo úspěšně expanduje do vesmíru. Někdo by se mohl domnívat, při pohledu na všechnu tu technologii, mezihvězdné koráby, androidy, mocné zbraně, že je to pokrok. Jenže některé věci se nezmění, naše konání stále řídí chamtivost a strach a noční můry jsou stejně nezničitelné a všudypřítomné jako vždy… Připadá vám to povědomé?

Vetřelci vs. Predátor 2

Už je tomu pár měsíců, co vyšel první svazek, ve kterém si to na férovku rozdávali dva největší a nejhrozivější zabijáci z celého vesmíru. V levém rohu stáli dokonale přirození zabijáci ve fádně černém ohozu – vetřelci a v pravém rohu stála prastará rasa žijící pouze lovem se sexy zbraněmi v rukou – predátoři. Lidský rod jim k tomu hrál druhé housle coby kanonenfutr a nádoba na líhnutí malých vetřelců. Nový omnibus šlape zcela jinou cestou.

Predátor: Omnibus, Kniha druhá

Do prvního kola startoval z první pozice a celý závod omnibusů načal skutečně povedeně. V druhém kole si vybojoval pozici druhou a stejně jako pokračování Vetřelců, i on dokazuje, že na těch komiksech něco bude. I když ne s takovou jistotou. O kom je řeč? O predátorovi…

Výsledky Velké novoroční soutěže FP

Výsledky Velké novoroční soutěže FP

Ve druhé polovině ledna jsme uspořádali soutěž, v níž jste nám posílali žebříčky nejlepších loňských knih a komiksů, samozřejmě z fantastického žánru. Mile jste nás překvapili – jak účastí (103 soutěžících), tak nominovanými tituly. Máte dobrý vkus. 🙂 Jaké knihy se umístily na předních místech a kteří čtenáři vyhráli naše skvělé ceny? To vše najdete v následujícím článku…

Vidíme jen výjevy – IV. (únor/březen)

Tak, nejstudenější měsíc máme za sebou a již brzy se všechno pomalu, ale jistě začne probouzet k novému životu. Mrazivý leden byl ideálním obdobím zalézt si s knížkami pod peřinu a dočíst všechno, na co během uplynulého roku nebyl čas. Nových titulů totiž moc nevyšlo. Nyní jsou ale nakladatelé po zimním spánku opět v plné síle a chystají spoustu lahůdek.

Vidíme jen výjevy – II. (říjen/listopad)

Když jsme o prázdninách připravovali první Výjevy, byli jsme plní nadšení. To jsme ostatně pořád – Hrabal by napsal, že z nás stříká jak z kozy – ale přece jen už máme nějaké zkušenosti a odstup. Předně jsme definitivně pochopili, že nic neběží podle plánu. Jistě, tuto jednoduchou pravdu jsme brali jako fakt vždy – ovšem spíše na intelektuální úrovni, ne na té emoční. A tak jsme se těšili na některé tituly, které stále ještě nevyšly a možná ani jen tak nevyjdou.