Víme první: co se skrývá Mezi řádky?

Víme první: co se skrývá Mezi řádky?

Aktuální ročník magazínu Crew se pomalu chýlí k završení a k ukončení tedy spějí i oba příběhy, které utvořily letošní obsah. Nezbývá tedy mnoho času k tomu dát najevo své preference a pokusit se ovlivnit, která z těchto sérií bude pokračovat na českém trhu v knižní podobě. Podívali jsme se proto na zoubek sérii Mezi řádky Mikea Careyho.

Společenstvo Pevnosti baví a je dělané se srdíčkem

Společenstvo Pevnosti baví a je dělané se srdíčkem

Společenstvo Pevnosti má dvacet členů. Dvacet povídek toho nejlepšího, co se urodilo za dlouhá léta v časopise Pevnost, se uchází o vaší pozornost. Kniha vznikla na základě dobré myšlenky, když se autoři, editoři a ilustrátoři zřekli svého žoldu a veškerý výdělek ze sborníku má jít na podporu vydávání měsíčníku Pevnost. Myšlenka je to krásná a idylická a už jen ona by vás měla přimět ke koupi antologie. Pro ty méně přesvědčené jsou tu následující řádky.

Mickey Zucker Reichertová - Já, robot: chránit

Mickey Zucker Reichertová – Já, robot: chránit

Já, robot: chránit je kombinací science-fiction a lékařského thrilleru. Plánovaná třídílná série tvoří prequel ke kultovní knize Isaaca Asimova – Já, robot. Série, která byla autorizována The Estate of Isaac Asimov, dědici po zesnulém velmistrovi žánru a zřejmě nejznámějším americkém autorovi science fiction dvacátého století.

Meče & temná magie - Strahan Jonathan a Anders Lou (eds.)

Meče & temná magie – Strahan Jonathan a Anders Lou (eds.)

Celkem sedmnáct autorů a autorek přispělo svou povídkou do tohoto sborníku, kde nejen samotný název, ale i obálka dávají tušit, kam po otevření knihy zavítáme – do hájemství subžánru sword and sorcery, meče a magie. Do světů drsných bojovníků a lstivých a mocných čarodějů, kde o sebe řinčí střetávající se meče a smrdí spálené maso po zásahu magickými blesky.

Divoké zásnuby

Žamboch jak ho neznáte! To není upoutávka na sadu lechtivých fotografií, ale suché konstatování, že tento spisovatel umí skvěle napsat i odlišný styl příběhů, než jaký známe z naprosté většiny jeho knih a povídek. Opět je to fantasy, ale tentokrát líznutá červenou knihovnou. Určitě se není co děsit; je to příjemné a pohodové čtení, které však tentokrát postrádá zubožené hrdiny a mrtvoly kolem cest (i když, třeba by se zde také nějaká našla…).