Roger Zelazny: Vládce snů

Roger Zelazny: Vládce snů

Roger Zelazny byl výjimečný autor. Některé jeho sci-fi i fantasy romány se zařadily mezi poklady anglo-americké fantastiky a pravidelně vystupují v žebříčcích nejzásadnějších děl žánru. Vládce snů se v těchto žebříčcích sice nevyskytuje, ale i přesto stojí za to se o něm trochu rozepsat.

Vládce snů – Zelazny Roger

Charles Render je neuroparticipant – psychiatr budoucnosti, který vstupuje do myslí pacientů a ze své vlastní fantazie a znalostí tvoří jejich sny. Sny, v nichž odhaluje pacientům jejich noční můry, potlačené psychózy, nenaplněné touhy. Ale může být neuroparticipantem od narození slepý člověk?

Zemřít v Italbaru - Zelazny Roger

Zemřít v Italbaru – Zelazny Roger

Jedna ze slabších novel Zelaznyho se konečně dočkala českého překladu. Pro autorovy fanoušky je to důvod k opatrnému jásotu – možná se jim díky vydavatelskému úsilí Strak na vrbě podaří zkompletovat všechny Zelaznyho knihy v jednom formátu. Otázkou je, jak se na novelu budou dívat ostatní čtenáři, zvyklí na podstatně lepší knihy tohoto populárního autora.

Ostrov mrtvých - Zelazny Roger

Ostrov mrtvých – Zelazny Roger

Nakladatelství Straky na vrbě se rozhodlo vydat u nás i některá méně známá díla Rogera Zelaznyho. Počin je to chvályhodný, navíc u uznávaného autora řady kvalitních, výjimečných děl, často kombinujících fantasy a sci-fi. Jenže vydat všechna díla jakéhokoli autora je riskantní, protože výjimečné věci se dějí toliko výjimečně a na pulty knihkupectví se tak dostávají i díla průměrné či nevalné kvality. Otázkou je, kam zařadit Ostrov mrtvých?

Vládce snů

Vládce snů

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 160 Kč
  • Vyšlo: 13. 4. 2009

Je Tvůrce. * Na jeho pokyn světy vznikají, rozplétají se a praskají jako mýdlové bubliny. * Je neuroparticipant – jeden z nejlepších, „mozkoškrab“, ten, který dokáže nahlédnout do samotných útrob lidské mysli.……

Číst více
Vidíme jen výjevy IX. - novoroční speciál

Vidíme jen výjevy IX. – novoroční speciál

Že už se nemůžete dočkat, čím načnou nakladatelé nový rok? Máme pro vás speciální díl Výjevů, v němž odhalíme jejich plány a naservírujeme vám je se vší parádou – s anotacemi, obálkami a komentáři zasvěcených. Doplnili jsme je i ohlédnutím za předvánočními tituly, kterými si můžete zpříjemnit čekání na novinky, a třemi tipy na žánrové filmy, které v lednu budou mít premiéru. Čtěte, komentujte a hlavně se těšte. 🙂