Vladimír Šlechta – Ostří ozvěny

Určitě ten svět znáte. Svět po druhé energetické válce, svět z povídky Dóm, svět Projektu Berserkr, svět Oggerda Orlosupa, svět Pěnkavky Goweryho, svět čaroděje Hala Harga a mnoha dalších hrdinů. A svět, ve kterém se příběh Ostří ozvěny odehrává, je tentýž. A myslím, že nejsem jediný, kdo ho obdivuje. Nápaditost a originalita tohoto světa (který bych přirovnal snad jen k atmosféře tradiční hry Fallout) je jedinečnou zárukou dobrého počtení.

Střepy z Apokalypsy - Šlechta Vladimír

Střepy z Apokalypsy – Šlechta Vladimír

Vladimír Šlechta se rozhodl vyplnit dlouhé čekání na nový román Keltská brána sborníkem svých raných textů, v nichž se poprvé objevil kyborg Oggerd, doprovázený technologem Hargem a bývalým vyjednavačem Gowerym, řečeným Pěnkavka. Své rané texty oprášil, přepsal je, mnohdy až k nepoznání, a zahájil tak nový postapokalyptický cyklus. Narozdíl od známého Falloutu se však děj odehrává v Evropě. Nebo spíš v tom, co z Evropy zbylo.

Kyborgovo jméno – Šlechta Vladimír

Příznivci Šlechtova cyklu ze světa po druhé energetické válce se konečně dočkali dalšího pokračování. Kromě několika povídek tvoří cyklus již tři romány – Projekt Berserkr, Ostří ozvěny a právě aktuální Kyborgovo jméno. Tento poslední román se zatím nejvíce věnuje hrdinovi samotnému – Oggerdu Orlosupovi.

Preview: Antologie české fantastiky od Tritonu – 4

Během první poloviny příštího roku by měla vyjít kromě druhého vydání Písní temných věků ještě jedna antologie, tentokrát zbrusu nová. Žádné předělávání starších titulů už se konat nebude. A pokud si říkáte, že dělám jen samé fantasy knihy, měli byste zbystřit. Tenhle titul totiž pravému scifistovi určitě udělá radost.

Kyborgovo jméno

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 170 Kč
  • ISBN: 80-86428-33-8
  • Vyšlo: 21. 7. 2003

Říká se, že Oggerd není člověk, ale kybernetizovaný organizmus. Říká se, že kdo zaútočí na Bludnou loď, ten zemře. Říká se toho spousta. Ale ve světě po druhé energetické válce,……

Číst více