Vyhlášení soutěže O Dračí řád

Nastává nám nová éra. MFantasy nabralo trochu čerstvé krve a jako jeden z mnoha nových projektů oznamuje za víření bubnů vyhlášení literární soutěže O Dračí řád! Oč jde? Stačí jenom sebrat trochu odvahy, jednu svou povídku a vrhnout se do boje o to, čí výtvor je nejlepší.

Literární soutěž O Dračí řád 2012 se rozroste o sci-fi (PR)

Literární soutěž O Dračí řád 2012 se rozroste o sci-fi (PR)

Třetí ročník soutěže O Dračí řád přináší další zásadní změny. Po loňském zavedení slovního hodnocení to je především přidání nové kategorie sci-fi. Důvodem je nedávný vznik magazínu ScifiZin, který soutěž pořádá společně s MFantasy. Z dalších změn lze jmenovat prodloužení limitu délky povídek na 25 stran či možnost poslat do každé kategorie dvě povídky.

2. ročník soutěže O Dračí řád

2. ročník soutěže O Dračí řád

Online magazín MFantasy vyhlašuje 2. ročník literární soutěže O Dračí řád! Soutěž, která v loňském roce přilákala téměř 60 zájemců o literární trofej, je zpět. A s několika vylepšeními, která by měla přinést velké výhody pro soutěžící.

CONiáš za dveřmi

CONiáš za dveřmi

Potkali se dva (třeba u Kolína). Slovo dalo slovo, minuty plynuly a najednou už seděli na zahrádce, hřáli se na sluníčku (jsme optimističtí, takže byl teplý a nedeštivý podzim), popíjeli z korbelů pěnivý mok a bylo jim dobře. Kolem létali draci a vzducholodě a pochodovali trpaslíci a elfové a mágové a vůbec bylo hezky.

Zveme vás na Parcon 2014

Zveme vás na Parcon 2014

Parcon představuje nejstarší a historicky nejprestižnější setkání fanoušků fantastiky v Čechách a na Slovensku. Vznikl již v roce 1982 při příležitosti udělování první Ceny Karla Čapka. Od roku 1987 se jedná o akci putovní. Tento rok se posedmé koná na Slovensku. V Bratislavě jsme ho naposledy organizovali přede dvěma lety, předtím zde byl pouze v roce 1990.

Jak se s FP soutěží

Jak se s FP soutěží

Co se týče soutěží, byli jsme k vám celé tři roky opravdu štědří, však si to za vaši přízeň jednoznačně zasloužíte. 🙂 Kromě spousty malých soutěží o knížky, komiksy, filmové a jiné ceny, které na našem webu probíhají prakticky každý týden, jsme si pro vás připravili ke zvláštním příležitostem (Vánoce, léto, narozeniny FP) i několik speciálních, které u vás vždy slavily velký úspěch. Pojďme se za nimi ohlédnout.

Jak chutnal CONiáš 2011?

Jak chutnal CONiáš 2011?

Vloni v knihovně létali draci, letos jiskřila magií. Na konci září byl v pražské knihovně připraven pro všechny milovníky fantazie již pátý ročník čím dál oblíbenějšího CONiáše.

Imladris 1/2010 – soutěž O lahvičku miruvoru

Imladris je stálicí české fanouškovské scény, která se zaměřuje na nesmrtelné dílo J. R. R. Tolkiena. Již dvanáct let vychází na české scéně a nyní vstupuje hrdě do dalšího roku. Když říkám hrdě, tak tím myslím skutečně hrdě, protože se obálka, na které Boromir likviduje skupinku skřetů, blýská zářivými barvami. K mání je také černobílá verze, ovšem kdo si chce udělat radost, vřele doporučuji koupi té barevné, už jenom pro vychutnání obálky, která v ochuzenější variantě trochu ztrácí.

1 2 3