Vyměřený čas

Vyměřený čas

Ve světě, kde se lidé dožívají jen 25 let a rodí se s číselným ukazatelem na ruce nastaveným na pouhý jeden rok života navíc, který se po uplynuté pětadvacetileté lhůtě sám spustí a posléze neúprosně lne k samým nulám, by chtěl žít asi málokdo.

Krátká, ale o to nadšenější reportáž z osmého HorrorConu 2023

8. ročník HorrorConu byl především o setkání fanoušků hororu, ale zároveň si pro nás Kristina Haidingerová a její tým připravili pestrý program. Přiznávám bez mučení, že jsem za boha živého či mrtvého neměl šanci stihnout vše, co si pro návštěvníky připravili. Con se konal na půdě víceúrovňové restaurace Kotelna a tak bylo dost prostoru pro osobní setkání, křty, besedy, přednášky prezentace a hudební produkce, aniž by se účastníci museli vyloženě přeřvávat. Ale teď pár slov o programu.

Divákův průvodce televizí: 30. 8. – 6. 9. 2013

Prázdniny končí, nicméně nová sezóna televizních filmů začíná! Začátek školního roku se nese ve znamení klasik. Nezanevřou na vás ani domácí televize. Nova nabídne Souboj titánů, původní snímek z roku 1981, Prima Cool probrázdí tajemné karibské vody s Jackem Sparrowem, placené stanice budou stopovat po Galaxii anebo se navléknou do černých obleků, aby ochránily zemi před cizáckými mimozemšťany. Že se nebudete nudit, domníváme se, je nadmíru jasné! Příjemný TV zážitek.

Divákův průvodce televizí (22. – 28. 3. 2013)

Divákův průvodce televizí (22. – 28. 3. 2013)

Mohlo by se až zdát, že se televizní stanice rozhodly pro útlum fantasy-science-horor sekce. Nabídka pro následujících sedm dní je ještě žalostnější nežli pro týden předchozí. Jde snad o signál českým fanouškům, že se s nimi do budoucna už příliš nepočítá? Či to lze chápat pouze jako hluché místo začínající sezóny?

Divákův průvodce televizí (15. – 21. 3. 2013)

Divákův průvodce televizí (15. – 21. 3. 2013)

Nelze říci, že by byl následující týden televizní fantastikou nabitý, nicméně stanice i tak nabídnou slušnou dávku fantasy-science-hororu. Diváci se dočkají spíše klasických snímků, mezi kterými se objevuje například druhé pokračování kultovních Krotitelů duchů, druhá část Relikvií smrti či Sam Neil v roli moudrého kouzelníka Merlina.

Filmové hity a zklamání roku 2012

Filmové hity a zklamání roku 2012

Ohlédneme-li se za filmovou sezónou 2012, není možné se ubránit rozpakům. Minulý rok touhle dobou jsme k ní upínali veškeré svoje divácké naděje a očekávání, přeli se, zda se více těšíme na Hobita, Promethea, Batmana nebo Avengers, každý z nich měl být nezapomenutelným zážitkem. Také byl, všichni jmenovaní s sebou však přinesli i pachuť zklamání. O to těžší bylo sestavit letošní žebříček, především pak zvolit jeho vládce, neboť málokterý film by si trůn zasloužil. Volba nakonec bude možná lehce překvapivá…

Pevnost 12/2011 + kniha Stalker

Pevnost 12/2011 + kniha Stalker

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing + Epocha
  • Cena: 125 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-527-5
  • Vyšlo: 29. 11. 2011

Součásti knižní řady Pevnosti je nyní kultovní sci-fi román ruských klasiků Stalker, známý také jako „Piknik u cesty“. * Pásmo je tajemná oblast u městečka Harmondu, kde se dá objevit mnoho podivných,……

Číst více
Pevnost 12/2011

Pevnost 12/2011

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing
  • Cena: 55 Kč
  • ISBN: 1213-8215
  • Vyšlo: 29. 11. 2011

V prosincové Pevnosti dojdete nejen Rozbřesknutí, nýbrž také zjistíte, že nejlepší Dívky jsou na klíček a nejzajímavější Války jsou ty Městské. O Vyhlídce na věčnost ani nemluvě… * Obsah: Téma – Twilight sága:……

Číst více
1 2