Vzhůru do oblak

Helium se dá vdechnout a pak mluvit fistulí. Jenže tento lehký plyn hlavně slouží jako výplň balonků. Carl Fredricksen s nimi pracoval po celý svůj život a jednoho dne mu a jeho domu poslouží jako prostředek k úniku. Začne tak velké dobrodružství, o kterém vždy tolik snil, a nakonec Carl splní i slib, který dal své ženě a vlastně i sám sobě.

Seriálový seriál 2 – Ztraceni

Seriálový seriál 2 – Ztraceni

Mnohými nenáviděni, mnohými milováni. Jedno se však Ztraceným, seriálu z produkce americké televizní stanice ABC, upřít nedá – ve své době byli opravdovým fenoménem. Žádný jiný seriál v prvním desetiletí 21. století neprovázela taková mánie, jako právě je. Pro lepší prožitek textu doporučuji tento odkaz.

Mezinárodní festival animovaných filmů Třeboň (PR)

Anifilm vyhlásil česko-slovenskou soutež, chystá francouzskou přehlídku, retrospektivu Jacquese Drouina i českou premiéru filmu My Dog Tulip režiséra Paula Fierlingera. Program obohatí projekce na rybníku Svět, filmový maraton s Ovečkou Shaun i to nejzajímavější z kinodistribuce roku 2009. Sekce Kaleidoskop uvede díla obtížně dostupná českému publiku. Vystaveny budou rekvizity Aurela Klimta a Evropské pexeso.

9 novinek k 9. Festivalu fantazie Speciál (PR)

Výjimečně šestidenní (27.10.-1.11.2009) FF Speciál začne již za tři týdny v Chotěboři. Program se rychle plní nejnovějšími filmy, hrami, přednáškami, besedami a soutěžemi v celkem až 15 liniích, speciálními pořady (např. derniéra hry Daturnin). Řada novinek je i v organizaci a službách, například Minipřihláška pro nováčky na místě.

Pevnost 09/2009 + kniha Poutník z Mohameda

Pevnost 09/2009 + kniha Poutník z Mohameda

  • Autor:
  • Nakladatelství: PVS + Epocha
  • Cena: 125 Kč
  • ISBN: 978-80-7425-012-5
  • Vyšlo: 27. 8. 2009

Tak a je tady opět Pevnost s knižní přílohou, tentokrát v podobě originálního scifi Leoše Kyši – Poutník z Mohameda. * Vesmír, v němž vládnou muslimové, nabízí velmi zajímavé obchodní příležitosti. Tedy pokud se živíte……

Číst více
Pevnost 09/2009

Pevnost 09/2009

  • Autor:
  • Nakladatelství: PVS
  • Cena: 55 Kč
  • Vyšlo: 27. 8. 2009

Obsah: Fantastická aréna * Téma – Krvavé pohraničí – Rozhovor s Vladimírem Šlechtou * Bulvár Alfa Ralfa – Střípky z fantastické scény * Reportáž – Comic Con * Literární novinky – ovinky ve fantasy, sci-fi a hororu……

Číst více
Ulldart - Doba Temnoty 6: Kořeny zla

Ulldart – Doba Temnoty 6: Kořeny zla

Lodrikova násilná smrt vyvolala v poddaných smutek a vztek. Aby pomstili milovaného panovníka, sahají ke zbraním. Zatím nikdo netuší, že se uctívaný vládce stal obětí svých dětí, posedlých vidinou moci. Zdá se, že velikášství mladého Govana nezná mezí a že ho nic nedokáže zastavit.
Zároveň se pátrání po poslední aldoreelské čepeli mění v závod s časem. Neboť její magická síla může způsobit Govanův pád a zapečetit prameny zla. Potom se však vynoří pověsti, že je Lodrik naživu. Rovněž mladý Lorin vyráží do světa, aby se spolu se záhadnými spojenci postavil hordám zla. Govan však dělá všechno pro to, aby nad Ulldartem definitivně zavládla Doba temnoty.

Richard A. Knaak: Říše krve (Minotauří války 3)

Richard A. Knaak: Říše krve (Minotauří války 3)

Válka duší skončila, ale Krynnem stále zmítají boje. Elfská říše Silvanest už neexistuje, nahrazena minotauří kolonií, Ambeonem. Na trůnu v Nethosaku sedí nový císař, jehož černí Ochránci mají podporu v magii Předchůdců. Veškerý odpor v říši je rozdrcen. Poslední naděje vzbouřenců, Faros, bojuje se svými osobními démony. Když se mu však neočekávaně dostane podpory od bohů, kterých se zřekl, právoplatný dědic povstává proti překážkám zcela skutečným i neskutečným. Na Farosovy síly, ženoucí se k sídelnímu městu, dopadá záplava ohavností… a vynucuje si pozoruhodný rozhodující souboj s odpornými uzurpátory.

Proudy Želesa – 6. část

Postupovali jsme co nejtišeji k pavilonu lidí. Jerome dlaní stínil světlo baterky tak, že jsem téměř nic neviděl, a proto jsem ho následoval s dlaní na jeho pravém rameni. Minuli jsme galerii……

Proudy Želesa – 3. část

Železný prales, zkráceně též Želes, je divoký, opuštěný a neprostupný hvozd na březích řek Hodry a Cholše, který se vyznačuje dokonalým, a tudíž velmi nebezpečným splynutím fauny a flóry s kovy. Spisovatel Jiří Mazurek do tohoto prostředí zasadil román Želes, jehož volné (tedy určené i pro ty, kteří první díl nečetli) pokračování vychází v listopadu a prosinci rozdělené na šest částí exkluzivně na Fantasy Planet. Přejeme pěknou zábavu.

1 2 3