Warhammer 40 000 – Slepota – Farrer Matthew

Pevnost astropatů. Těch, kteří z vůle božského Císaře nahlížejí za hranici reality. Pro některé jsou více než lidé. Pro většinu jsou méně. Slouží Impériu a jsou mu jsou neustálou hrozbou. Jejich společnost má vlastní pravidla. Jejich slepé oči vidí, co nikdo jiný. A nyní v jejich středu došlo k vraždě…

Lehký úvod do Warhammeru 40.000

Lehký úvod do Warhammeru 40.000, taktické stolní hry s miniaturami, která se v mnoha zemích stala hitem a jejímuž kouzlu propadly tisíce hráčů. U nás si teprve buduje své místo na slunci, přesto (nebo právě proto) se sluší ji představit. Pojďte spolu s námi pozvednout válečné kladivo a ponořit se do světa barevných figurek…

Začátky s Warhammerem 40k:

V tomto článku jsem se rozhodl věnovat se lidem, kteří by rádi přičichli ke všemu, co se točí okolo hraní Warhammeru 40 000. Kdo není v obraze a neví, o co se jedná, nechť se podívá na můj starší článek o této stolní válečné hře.

Vidíme jen výjevy – V. (duben/květen)

Výjevy máme rádi a doufáme, že vy také. Dokonce, protože jsme optimisté, doufáme, že je mají rádi i nakladatelé. Nejen že se jedná o službu jejich počinům, ale navíc si mohou psát a povídat s mladými, inteligentními a krásnými lidmi, kteří je slušně (třeba ve tři ráno) a nenásilně (díky googlu vím, kde bydlíš a parkuješ) prosí o nějaké to vyjádření, případně kontakt na žádoucí osobu (ještě se můžeš zachránit, ale musíš udělat tohle…). Vlastně je udržujeme v pohotovosti a ve formě, že jo?

Kouzlo válečných her – wargames

Tradice stolních bitev cínových vojáčků je dlouhá a spletitá. V posledních čtyřiceti letech však wargaming, jak se koníčku a dění okolo moderní verze této zábavy říká, nabral obrátky. Na trhu se objevilo mnoho nových titulů, od devadesátých let prodávaných i u nás. Wargames nabízejí nejen modelářské vyžití, ale dávají pocítit i nefalšované emoce a hlavně napětí generála v honbě za sladkým vítězstvím.