Rudovlasá: Cesta čarodějky – Petra Neomillnerová

Rudovlasá: Cesta čarodějky – Petra Neomillnerová

Rudovlasá: Cesta čarodějky. Výmluvnější název snad vymyslet nešlo. Společně se jménem Petry Neomillnerové musí snad každý, kdo byť jen letmo sleduje domácí žánrovou produkci, ihned tušit, odkud vítr vane. Ano, po několika měsících se opět setkáváme se zrzavou čarodějkou Moire i jejími přáteli. A jako obvykle to nebude žádný čajový dýchánek.

Hon na lišku (Písně čarodějky 2) - Neomillnerová Petra

Hon na lišku (Písně čarodějky 2) – Neomillnerová Petra

Zatímco v Moiřině světě uběhly dva roky, ve světě našem tomu bylo dvakrát tolik, než jsme se dočkali v pořadí druhé z Písní čarodějky. První část trilogie se uzavřela okamžikem triumfu Moire a jejích přátel nad Vidarovým kultem, jenž se ale stal v konečném důsledku spíše příslovečným Pyrhovým vítězstvím. To, že ani život za hranicemi Ostwegenu nebude prost napětí a zvratů, pak naznačuje samotný titul Hon na lišku. Jaké úkoly a protivenství tedy rusovlasou čarodějku čekají?

Petra Neomillnerová: Hon na lišku (Písně čarodějky 2)

Petra Neomillnerová: Hon na lišku (Písně čarodějky 2)

Čarodějka Moire byla zvolena představenou Bratrstva, ale stejně pevné jsou její vazby k Layele, sektě válečných čarodějů. Přesto není šťastná. Vztah s Desmondem, jejím přítelem a milencem, prochází těžkou zkouškou, navíc čelí neustálým útokům ze strany neznámého nepřítele. I proto se Moire rozhodne zúčastnit bojů v Posensku. Čarodějka, nejistá si sama sebou, zuří a její hněv si nezadá s řáděním živlů. Na sérii povídek o Moire a Desmondovi a na román Nakažení navazuje Petra Neomillnerová knihou Hon na lišku, další temnou fantasy, která je zároveň prostřední částí trilogie Písně čarodějky.

Žár krve

Žár krve

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 248 Kč
  • Vyšlo: 21. 4. 2011

Lota lenoší na svém statku, když se na scénu vrací Enno – těžce zraněný, šílený, a o to nebezpečnější a boj, který rozpoutá, změní život nejen opolským zaklínačům. Špína války se tentokrát……

Číst více

Vidíme jen výjevy – VII. (srpen/září)

Kdo se bojí jít potmě na záchod, ať raději tento článek nečte. Opět jsme zapátrali u našich nakladatelů a nová várka knih, které budou vycházet v srpnu a září, je z velké části hororová, upíří, a veskrze temná. Vzhůru na lov temných bytostí!

Vlastní krev – Neomillnerová Petra

Bloudíme světem násilí, ztrát, křehkých výher a zatraceně bolavých proher. Osamělí uvnitř vlastní duše, srdce rozkmitané touhami a zraněními. Zápasíme a hledáme řešení mezi problémy, podfuky, zradami, nemocemi, katastrofami, ozbrojenými konflikty. Platí to dneska, stejně jako v archaické době zrozené z bohaté představivosti Petry Neomillnerové.

Žena s drakem aneb Lehké fantazijno potřetí

Povídkové antologie z cyklu Lehké fantazijno vydávané pod názvy Žena s … si dokázaly zbudovat mezi milovníky fantastiky slušnou reputaci, a tak se na čtenáře po lvovi a sově snese tentokrát majestátní drak. Zuzana Hloušková a Františka Vrbenská již potřetí daly dohromady zajímavý výběr autorek slibující počtení vskutku dračí.

1 2 3