Zničí lidé magii, nebo magie lidi?

Zničí lidé magii, nebo magie lidi?

Mohlo by se zdát, že svůj boj vyhráli. Porážka japonského kancléře, Aktivního s největší zásobou magické moci, totiž pořádně zamíchala rozložením sil mezi znesvářenými stranami. Tím však problémy zdaleka nekončí, neboť nepřátelé nemusí být jen lidé zvenčí. Co víc, nemusí to být nutně ani lidé. Společenství Grimnoirských rytířů si tak svého zaslouženého klidu příliš neužije, neboť svět se opět otřásá v základech.

Čtenářská povídka: Temný jezdec

A máme tu další čtenářskou povídku, tentokrát opět od tajemného Murdoca Jednorukého (snad skloňujeme správně). No, na to, že datluje jednou rukou, to rozhodně není špatné, že? A pokud chcete……

Triton připravuje: Peter V. Brett - Válka za bílého dne (PR)

Triton připravuje: Peter V. Brett – Válka za bílého dne (PR)

Tetovaným a Pouštím Kopím vtrhl Peter V. Brett do první linie současné fantasy. Válka za bílého dne, dychtivě očekávaný třetí díl Brettova mezinárodního bestselleru Démonského cyklu, který připravuje Triton na květen letošního roku, je pokračováním příběhu o poslední vzpouře lidstva proti démonským hordám, které noc co noc vycházejí na povrch a požírají jej.

Frank Rehfeld: Krev trpaslíků (Trpaslíci II. – 3)

Frank Rehfeld: Krev trpaslíků (Trpaslíci II. – 3)

Barlokovi a jeho trpaslíkům se za pomoci elfů nejen podařilo uštědřit temným elfům zdrcující porážku, ale také je vyhnat z bývalého trpasličího dolu Zarkhadul. Ať je tento úspěch navzdory všem obětem, jimiž byl vykoupen, seberadostnější, přece jen není víc než jen prvním krokem. Teď jde trpaslíkům o to, aby dobyli zpět svou vlast v Elan-Dhoru. Což je na pohled nesplnitelný úkol, neboť počet temných elfů se zdá být nezměrný a přísun jejich posil z podzemní říše nevyčerpatelný. A tak se musí Barlok spolu s několika statečnými druhy zase jednou vydat na nebezpečnou misi – do hlubin podzemí, samotného srdce říše temných elfů, aby tam dole zničili kořen všeho zla …

Alex Drescher: Jeden z devíti - Prolnutí, kniha druhá

Alex Drescher: Jeden z devíti – Prolnutí, kniha druhá

Někteří vstoupili do armády, aby za ně stát z veteránského fondu zaplatil
školné na vysoké. Jiní to viděli jako občanskou povinnost. Druhá afghánská
většinu z nich poslala domů v zinkové rakvi potažené vlajkou. Jindřich
Schlick se stal vojákem, protože v krizemi zbídačeném srdci Evropy neměl
jinou možnost. Chtěl jen přežít. Když to ale dokázal, v Prolnutí tím vyvolal
největší štvanici za posledních padesát let. Jeho touha se tím změnila jen
trochu – pořád chce přežít. A k tomu zjistit, kým se stal… Ukázka celé první kapitoly.

Nejlepší science fiction a fantasy 2010 - Strahan Jonathan (ed.)

Nejlepší science fiction a fantasy 2010 – Strahan Jonathan (ed.)

Devětadvacet. Devětadvacet možností, jak najít tu správnou povídku podle svého gusta, vystrkat ji na nejvyšší piedestal oblíbenosti a moci si říct, že aspoň tahle stála za koupi celého svazku. A navíc je možné, že nebude jen jedna. Radím, kašlete na jména. Ano, sice se na vás zubí, hned jak obrátíte knížku zadní obálkou k sobě, ale může se stát, že profláklému jménu neodpustíte poněkud průměrnější dílko, zato autor, o kterém jste doteď neslyšeli, vás překvapí. Tak se pojďme mezi ty mrštné rybky ponořit a hezky si je jednu po druhé vytáhnout na světlo.

1 2 3 4