Žoldnéři fantazie - Bronec Michael (ed.)

Žoldnéři fantazie – Bronec Michael (ed.)

Deset let trvala soutěž O železnou rukavici lorda Trollslayera a my jsme si každý rok mohli přečíst práce začínajících autorů, které se umístily na jejích vrchních příčkách, ve sborníku Drakobijci. Jakou cestu soutěž urazila, můžeme mimo jiné jasně vidět, pokud vedle sebe postavíme první útlý sborník a poslední desátý, kterým by ten bijec nebohého draka nejspíš i umlátil. Po deseti letech přišel čas na změny, z nichž nejviditelnější je ta, že organizátor Michael Bronec sborník přejmenoval na Žoldnéře fantazie. Drakobijcům čest a ať žijí Žoldnéři!

Žoldnéři fantasie 6 - Inteligentní ledovce a jiné zrůdy

Žoldnéři fantasie 6 – Inteligentní ledovce a jiné zrůdy

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 250 Kč
  • ISBN: 978-80-87364-52-9
  • Vyšlo: 23. 10. 2015

Pod temnými korunami Černého hvozdu řádí stvůry, jež není snadné polapit… Krysař si píská svou zvrhlou písničku… Mezi panáčky ze semaforů se prožene vlna sebevražd… Nejhorší zrůdy jsou prý sami……

Číst více
Žoldnéři fantasie: Dobré zprávy ze záhrobí – Michael Bronec (ed.)

Žoldnéři fantasie: Dobré zprávy ze záhrobí – Michael Bronec (ed.)

I letošní ročník ukázal, že laťka literární soutěže Žoldnéři fantazie je nastavena vysoko. Ani jedna z devíti nejlepších povídek nepřinesla zklamání a společně s bonusovým příběhem Jana Dobiáše, dvěma teoretickými statěmi a nádhernou obálkou Jany Šouflové tvoří knihu, kterou by si neměli nechat ujít příznivci české tvorby, ale slušet bude i knihovničkám fanoušků dobré fantastiky obecně.

Šťastná, nebo prokletá třináctka? Vyhlášení třetího ročníku soutěže Žoldnéři fantazie

Šťastná, nebo prokletá třináctka? Vyhlášení třetího ročníku soutěže Žoldnéři fantazie

Soutěž Žoldnéři fantazie letos dospívá do období puberty, neboť jí táhne na třináctý rok. Že jste o podobné soutěži ještě neslyšeli? Bude to tím, že celých deset let vystupovala pod nezapamatovatelným názvem O železnou rukavici lorda Trollslayera. Desátým ročníkem byla ukončena řada antologií Drakobijci, která z vítězných prací vycházela.

Žoldnéři fantasie 1 - Tango s upírem

Žoldnéři fantasie 1 – Tango s upírem

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 225 Kč
  • Vyšlo: 13. 4. 2010

Milovníci fantasy mohou ochutnat novou krev žánru. Ve vášnivém tangu s upírem s každým krokem vstoupí do nového světa. Poznáte tajemnou královnu Odiinreon s perleťovou maskou. Soudce Iwakuru, nedoučeného mága a ochránce města……

Číst více

Vyhlášení 2. ročníku soutěže Žoldnéři fantazie

Do soutěže se přijímají povídky rozsahu nejvýše 46.000 znaků (včetně mezer!). Ty vytiskněte v normostránkách, tj. na listy papíru formátu A4 fontem velikosti nejméně 12, řádkování nejméně 1.5, s okraji nejméně 1.5 cm. Každou práci takto vytiskněte ve třech exemplářích. Soutěž je anonymní, vytištěnou práci nikde nepodepisujte.

Poslední Železná rukavice!

Na Miniconu-Knížkonu (letos opět pořádaném v Městské knihovně na Mariánském náměstí) byly 21. listopadu krátce po poledni vyhlášeny výsledky literární soutěže O železnou rukavici lorda Trollslayera. Kupodivu se tentokrát nekřtili Drakobijci a vyhlašující Michael Bronec přišel s tím, že ty loňští byli poslední. Neznamená to však zánik soutěže, zjara by (zřejmě ve spojení s Conem na vrbě pořádaném Městskou knihovnou) se měli pokřtít Žoldnéři fantazie, nový sborník věnovaný této soutěži.

1 2