Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

Chinizace Hollywoodu

Pravdou je, že hollywoodská produkce se stále výrazněji přesouvá na daleký východ. Asijská (čínská nevyjímaje) studia pro výrobu digitálních triků pomalu připravují o práci zaměstnance oněch amerických, z nichž některá se pomalu ale jistě blíží krachu. Čínský trh je pro studia z Los Angeles natolik důležitý, že například třetí Iron Man byl ve verzi pro čínská kina delší právě o scény z této země. Dalším takovým vykročením směr východ budou čtvrtí Transformeři, jejichž podstatná část se v Číně natáčí. Jistě, čínská města se dají v porovnání s těmi americkými neméně krásně ničit, o malebné scenerie také nemají nouzi, můžeme si však být jisti, že Hollywoodu se na Číně nejvíce líbí její peníze.

Marvel vládne a kouzlí

Je to jasné, ve filmové produkci dává Marvel, co se výdělků týče, svým konkurentům z DC těžce na prdel. Avengers miliardoví, Iron Man 3 jakbysmet, zájem o jejich komiksové adaptace zdá se ještě pár let neopadne. A protože chytří pánové, kteří za úspěchy stojí (především Kevin Feige, výkonný ředitel), nechtějí, aby se těch pár hrdinů střídalo na plátnech do omrzení, přichází s dalšími a dalšími. Ant-Mana bude mít na starosti režisér Edgar Wright, to už je věc celkem známá. Dojde však také na mocného mága marvelovského universa – Doktora Strange. A poslední perlička – o hraní jedné z marvelovských postav prý byl schůzkovat sám Vin Diesel.

Den Emmericha

Ještě než německý megaloman Roland Emmerich opakovaně ničil celou planetu, vystačil si s málem – Amerikou, symbolizovanou především destrukcí Bílého domu. Den nezávislosti sice není geniálním dílem, stal se však kultovkou, která výrazně pomohla Willu Smithovi do nejvyšší herecké ligy. Slavit nezávislost s emzáckou pomocí se bude znovu. Tentokrát však bez Willa, jehož si produkce nemůže dovolit (žeby alespoň malé cameo?), zato s několika jinými tvářemi z prvního filmu – mezi nimiž figurují i Jeff Goldblum a Bill Pullman.

Foto týdne: Julianne Moore v Sedmém synovi

Krátké zprávy:

Objevil se v Muži z oceli byť jen na malou chvíli Christopher Reeve, nebo neobjevil? Co myslíte? Viz odkaz.

Prezidentku Almu Coin v závěrečném dvojdíle (ano, po Potterovi i Twilightu se roztržení dočká i) Hunger Games: Síla vzdoru by měla hrát Julianne Moore.

Luke Skywalker a Leia Solo dostali nakázáno kvůli Star Wars: Epizodě VII shodit nějaké to kilčo. Při pohledu na fotografie chápeme proč. Takové rytíře Jedi bychom těžko uvěřili.

Arnie do starého železa nepatří? A proto si znovu zahraje Terminátora. Možná i vícekrát.

Asistent režie Kapitána Ameriky: Zimního vojáka tvrdí, že je druhý Kápo nejlepší Marvelovka. Určitě je to z donucení, ale pokud je na každém šprochu pravdy trochu, zlobit se dozajista nebudeme.

Michael Knight a KITT. Říká vám tato dvojice něco? Jasně, kultovní seriál Knight Rider. Můžeme se těšit na celovečerák.

Trailerovaná:

Pacific Rim – kdo se netěší, ať zvedne ruku. Vím, že jste líní, tak vám to ulehčuji.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď