Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám každý týden přinášíme v této pravidelné rubrice.

miy

Miyazakiho sbohem

Není slovutnějšího tvůrce žánru anime, než Hayaa Miyazakiho. Animátor, režisér a scénárista několika skvělých a úspěšných filmů, zakladatel slavného studia Ghibli, držitel Oscara za Nejlepší animovaný film (Cesta do fantazie, 2003), to je jen slabý popis Miyazakiho bohaté tvůrčí cesty. Ta se má nyní zakončit, režisér oznámil odchod do důchodu, jeho posledním filmem by mělo být letošní The Wind Rises. Přestože mu docela nevěříme, poněvadž tvůrci s takovým géniem nevydrží dlouho v nečinnosti (minimálně nějaký ten scénářík by mohl Hayao zplodit), musíme poznamenat, že v případě naplnění jeho slov by ztratil svět filmu další velikou osobnost.

Emmerichovy návraty do minulosti

O tom, že by se německý megaloman hned dvakrát rád vrátil ke svému úspěšnému filmu Den nezávislosti, jsme už psali. Nově vysvitla i naděje, že by se do hlavní role vrátil (tak jako většina ostatních herců původního filmu) Will Smith. Dalšími Dny nezávislosti však Emmerichova výprava ke svým hollywoodským počátkům nekončí – ničitel Roland plánuje i nové zpracování (a když se v jeho případě řekne zpracování, má se na mysli rovnou trilogie) svého pravděpodobně nejlepšího a nejzásadnějšího filmu – Hvězdné brány. V tomto případě nejspíše bez možnosti návratu původního obsazení. (Snad alepoň malá camea, co, Rolande?)

Nový Terminátor

Snad jste si nemysleli, že jen lehce nadprůměrným Terminátor: Salvation tahle značka končí. Ani zdaleka. Připravovaný Terminátor sice s nejvyšší pravděpodobností nebude úplně navazovat na Salvation, měl by se však stát zárodkem pro možnou další samostatnou trilogii. Dokonce i Arnold „beru teď všechno“ Schwarzenegger se vyjádřil pozitivně v otázce další účasti na projektu. Nově už známe i jméno režiséra. Po klepech, které film přisuzovaly Angu Lee či Rianu Johnsonovi (loňský Looper) se upsal Alan Taylor, režisér několika dílů Hry o trůny a blížícího se Thora: Temný svět. P.S. Skutečnost, že chtějí studia dát tomuto především seriálovému tvůrci do rukou další velkou franšízu, nasvědčuje, že se jeho Thor musel zalíbit.

Foto týdne:

Ne, to nezpůsobila Ginnina nevěra. Danielu Radcliffovi rostou rohy v adaptaci románu Joea Hilla.

Krátké zprávy:

V plánu je také nová verze Ostrova Dr. Moreaua, produkovat by měl Leonardo DiCaprio. Objeví se i v některé z rolí?

Studio Marvel by rádo do kin přivedlo celovečerní film s hlavní hrdinkou. Na kterou květinku z jejich rozsáhlého univerza ukáže prst, prozatím nevíme.

Dr(o)beček: Spekuluje se, že jednu z rolí v Epizodě 7 Hvězdných válek (věčné to téma) bude hrát Benedict Cumberbatch. Že by si s J.J. Abramsem padli při natáčení druhého Star Treku do očka?

Po několika letech se chce k filmu vrátit Andrew Davis, režisér bijáků jako Uprchlík (ten kulťas s Harrisonem Fordem) či Dokonalá vražda. Jeho dalším počinem by měla být nová verze Ostrova pokladů.

K obsazení remaku Poltergeista (informujeme celkem pravidelně) se přidává Jared Harris coby lovec duchů.

James Cameron o blížícím se filmu Alfonse Cuaróna Gravity prohlásil, že je to nejlepší vesmírný film, co kdy viděl. Také první ohlasy a recenze má film dechberoucí. Pořád je nač se těšit.

Právě připravovaní čtvrtí Transformers již mají podtitul: Age of Extinction.

Máme se bát o Šíleného Maxe? Remake kultovního filmu se dlouho topil ve fázi příprav, nakonec k natáčení s Tomem Hardym v hlavní roli přeci jen došlo. Ale ejhle, nyní jsou prý potřeba dotáčky. A dotáčky nikdy dvakrát nevoní.

Trailerovaná:

Robocop

Nový Robocop v novém obleku. Režisér Padilha (oba díly Elitní jednotky) slibuje zachování vtipu původní Verhoevenovy verze, její brutalitě se však nejspíše nevyrovná. Co myslíte, je nač se těšit?

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď