Dívka od vedle

Dívka od vedle
  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 289 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-391-5
  • Vyšlo: 1. 7. 2015
  • Žánr: horor
  • Provedení: brož.
  • Autor obáky: Cover Profimedia / Corbis
  • Počet stran: 344

„Dívka od vedle žije. Tento román děs neslibuje, on ho skutečně přináší.“ – Stephen King

Předměstí v New Jersey. Padesátá léta. Stinné ulice, zastřižené trávníky a útulné domy. Klidné místo, kde se dá příjemně vyrůstat. Pokud ovšem nejste šestnáctiletá Meg a její mladší sestra Susan a po smrti rodičů se o vás nestará vzdálená pološílená teta se třemi syny, kteří splní, co jí na očích vidí. Kontroverzní trýznivý horor, podle kterého byl v roce 2007 natočen stejnojmenný film. V našem vydání najdete kromě románu také obsáhlou předmluvu Stephena Kinga, doslov Jacka Ketchuma a dvě jeho bonusové povídky, plus rozhovor s Jackem Ketchumem a scénáristy filmu.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. Zase Žáček?
    Jak to ten člověk dělá, že překládá prakticky veškerou produkci Laseru a přitom ještě neumřel hlady? Že by (narozdíl od nás ostatních) dostával zaplaceno včas? 😛

  2. to Anonym:
    Přiznám se, že moc nechápu, proč svůj pracovně právní vztah se zaměstnavatelem, řešíte na stránkách Fantasy Planet.

  3. Když ono se to řeší těžko. A na výzvy právníků se neodpovídá ani z jedné oficiální adresy.

  4. to Anonym
    Musíš tedy k soudu, holoubku! A ten než rozsoudí, tak pěkných pár let uběhne! To car, slunko jasné, ten by pořádek medle zjednal, ale k tomuto poznání musí lidé v tomto Bohem prokletém knížectví teprve dospět! Inu, jak se říká: Zatímco demokrat rozumuje, car spravedlnost nastoluje!

  5. to Anonym:
    A co čekáš, že na základě anonymního hejtu nastane? Čtenáři prohlédnou a přestanou si kupovat knihy od Laseru?

    Pokud se ti stala nějaká nepravost a máš potřebu ji zveřejnit, tak to udělej alespoň pořádně. Popiš co jsi překládal, za co jsi nedostal zaplaceno, s kým konkrétně jsi uzavřel smlouvu, nebo dohodu o díle a napiš alespoň svoje iniciály.

    Teprve zveřejnění konkrétních jmen, probere ty lidi k životu.
    Takové výkřiky co tady házíš jsou leda tak pro smích!

  6. @KarelC
    Asi takhle: já bych si v Čechách ještě někdy rád něco přeložil (ne pro Laser, chraň Crom), takže jednoznačnou identifikaci si odpouštím. 🙂

    Na soud s Laserem už došlo v předchozím dějství této prokleté féerie, leč velkého uspokojení mi to nepřineslo, trvá to dlouho a ti vořeši z Laseru jsou beztak splachovací, absolutně nic si z toho nedělají (a evidentně nejsem jediný, kdo po nich jde — protože druhý “anonym” v tomto vláknu nejsem já! :)). A tak mě zkrátka nenapadá lepší způsob, než to ventilovat veřejně, protože o sviňárnách nutno mluvit. Snad to aspoň varuje a odradí další potenciální překladatele.

    Abych pravdu řekl, já Laseru nechci škodit víc, než je nezbytně nutné. Chápu, že se jedno sejde s druhým, distribuce nezaplatí, titul se neprodá, zkrátka že to jde posraným navrch. To jsem ochoten přijmout. Konec konců měl jsem je rád, vyrostl jsem na jejich titulech, dokonce ještě mám někde schovaný ten plakát s rejnokama, co dávali na knižním veletrhu v Pakulu). Ale aby se mi tohleto dělo u každého titulu, který pro ně přeložím, to už je krapet přes čáru. Já nejsem Rothschild, aby si Jirkovský (nebo kdo má dneska tenhle “bordel ambulant” na triku) na můj úkor futroval provozní kapitál. A nejhorší je, že se, dobytek, ani neomluví.

    Už dva roky čekám na honorář (tři, když připočtu tu slíbenou “zálohu proti odevzdání překladu”, kterou mi samozřejmě nedali). Za celou tu dobu si Vrchní Laserista nenašel čas vzít mejl a napsat třeba: “Hele chlape, sorry, doba je zlá, nemáme prachy, tiskárna zdražila, distribuce neplatí, vydrž to s náma, tady máš dva litry na čtenářským kontu jako bolestný.” Nic. Ani muší prd. Jako by byla naprostá samozřejmost odebrat překlad, vydat ho a pak za něj dva roky nezaplatit.

    Není to samozřejmost, sakra! Takhle se to přece nedá dělat, tohle si nesmějí dovolit.

  7. @KarelC
    A s tím probráním k životu to taky valně nevidím, ještě mám v živé paměti příspěvky pánů Tschorna a Janiše na toto téma zde na FP. Pokud si dobře vzpomínám, fanoušci Laseru se jim vysmáli a v Laseru se k životu nikdo neprobral. Nikdo kromě pana Šusta s jeho obvyklou hrdinskou a chvályhodnou, leč sysifovskou snahou opravit bok Titaniku ruličkou izolepy.

  8. @KarelC
    A do třetice všeho shnilého: jak tak koukám, tohle už asi tři roky visí u hesla Laser-books na Wikipedii (https://cs.wikipedia.org/wiki/Laser-books). Nezdá se mi, že by se za tu dobu někdo někde probudil. 🙁

    ———
    Kontroverze

    Nakladatelství Laser-books proslulo mezi žánrovými překladateli jako notorický neplatič honorářů. Stížnosti napálených překladatelů jsou v českém internetovém fandomu dnes již nedílnou součástí koloritu.[1][2] Varovná internetová stránka na téma platební morálky Laser-books, Anti-Laser Page,[3] existuje už od roku 2001.[4]

    V řadách nedobrovolných věřitelů Laser-books se v uplynulém desetiletí ocitli například Jana Bezdíčková, Petr Kotrle, Silvie Šustrová, Viktor Janiš, Robert Tschorn[5] nebo David Petrů[6]. Ve fandomovém věstníku Interkom je zaznamenán případ, kdy se nakladatel dlouhodobě zdráhal vyplatit dlužný honorář matce zesnulého překladatele.[7]

    Situaci a tvář nakladatelství Laser-books se snaží v internetových diskusích a v jednáních s věřiteli zachraňovat jeho zaměstnanec Martin Šust, editor řady New Weird. Prohlašuje například: “Je pravdou, že Laser některým dluží. Nevím, jestli to mohu takhle veřejně potvrdit, ale nemám ve zvyku lhát. Na naši obhajobu však musím uvést, že se v poslední době snažíme o napravení dluhů minulosti. Jasné je, že to nejde snadno. Ale teď už máme splaceny tiskárny, literární práva a budeme se snažit, aby přišli na řadu i překladatelé. Laser v posledním roce prochází myslím pomalou, ale snad i zvnějšku viditelnou proměnou.”[8]
    ———

    A stejně bych rád věděl, jak to pan Žáček dělá, že on z nich ty prachy vymlátit dokáže. Kdyby mi poradil a ono to fungovalo, dal bych mu snad i provizi! 😛

  9. laser
    sorry, ten anonym jsem já, peníze po Laseru už nechci, nemá to smysl. tak panu Žáčkovi asi platit musí, jinak by už pro Laser nepřekládal. MUHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

  10. to Anonym (1):
    Co stížnost na finanční úřad?
    Obrátit se na nějakou kancelář soudního exekutora.
    Odprodat pohledávky nějaké specializované firmě.
    Napiš o celém problému článek a pošli jej do třeba do Idnesu…

    Ale pokud máš paranoidní strach z české vydavatelské mafie, která “zadupe” do země každého překladatele, který se pokusil domoci se svých práv a nároků, potom je lepší nedělat nic. Protože v tom případě je každý tvůj krok tímto strachem poznamenán. A protistrana na tyto tvoje obavy spoléhá a ví, že kromě pár anonymních plivanců někde v hlubinách netu, stejně nic radikálnějšího nepodnikneš. A proto si s tebou vesele vytírá zadek.

  11. to KarelC
    Takových překladatelů co nedostali prachy od různých vydavatelů je mraky, ale jen někteří sráči tady brečí!! nezaslouží si, aby jim někdo radil, jak mají svůj problém řešit.

  12. to falešný Kulagin
    Ty bys holoubku nepřeložil ani list papíru vejpůl 🙂

  13. to falešný Podchaljuzin
    Jdi do prdele, podchajdo, hovno tomu rozumíš, tak drž hubu!

  14. to falešný Kulagin
    Špatně tě holoubku vychovali, málo ti řemenem na hřbet nandávali! Z huby nepěkná slova vypouštíš a tím se smrtelného hříchu dopouštíš! Po tvém skonu tvá duše do pekla potáhne a tam jí čórt na ohnivém žebři natáhne! Pak bude pozdě svého hovadství litovat, Luciper tě holoubku nebude šanovat!

  15. to falešný Podchaljuzin
    Opravdu už drž hubu, když něčemu nerozumíš!! Drž se svý kořalky a nebav se o překladatelích!! V životě jsi nic nepřeložil a knihy jsi možná četl, ale o tom, jak se vydávají víš velký kulový!! Tak sklapni, zalez do kouta a mlč!!
    A do pekla se má duše dostat nemůže, neb jsem sám pekelník a pekelníici duše nemají. MUHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHA

  16. to Kulagin
    Toje hrozný že muneplatí, tak proč ho shazuješ. Já myslím, že to překládá dobře, ale neplatí mu a to je špatné. Laser by seměl nad sebou zamyslet. Já už jim nekoupím žádnou knihu, dokud tomu chudákovi nezaplatí. Dyť on nemá co jíst pro bůh! TAK SENAD NÍM SMILUJTE A ZAPLAŤTE MU. Je to hrozné, že mu neplatíte.

  17. to falešný Botulin
    Ty tomu taky vůbec nerozumíš a ještě kradeš Botulinovi nick. A jakej chudák? Vůbec toho překladatele neznáš, tak se do toho neplet!!
    Nemám rád lidi, kteří neví, jak se věci mají a pak tu plácají nesmysly. Kdyby ten překladatel byl v právu, tak už své peníze dávno má a kromě toho sem napíše pravé jméno. tak toho nechte trapáci!

  18. Bývaly časy, kdy se tady hovořilo u dobrých knihách s fanovským nadšením. A tohle dobrá kniha je. Kéž se zas ty časy vrátí a škarohlídy analfabetismus schvátí.

  19. to sitko
    takové časy se už asi nevrátí, změnila se doba a s ní i lidi. Nic s tím nenaděláš. fandové pomalu vymírají.

  20. Fandové nevymírají, jen chtějí vědět s kým hovoří, tak jsou většinou v nějaké facebookové skupině. A i když i tam jsou hustý rýpance, tak je alespoň vždy jasně vidět od koho.

  21. to falešný Kulagin
    Do Černého lesa na lov vlkodlaků jsem si odskočil, a co jsem po svém návratu nezočil! O překladatelích se s tebou holoubku nebavím, jen o nevychovancích s hřbetem nezvalchovaným! Že bys ni papíru nepřeložil na tom si stojím, a nýčkon jdu zabité vlkodlaky ozdobit chvojím!

  22. to Podchaljuzin:
    Krásně řečeno!

    Jedna vyčiněná kůže z vlkodlaka by se mi hodila do obýváku ke krbu. V krbu mám sice akvárium, ale i tak… 🙂

  23. to podchajda pravej i falešnej
    Jdi už do prdele s těmi historkami, Překladateství a vydavatelství nerozumíš, tak se do toho neser, nebo tě už do lesa nepustím.-)))

    Ještě jeden debilní koment na překladatele, který si neumí svý prachy vydobýt proto je totálně neschopnej a ani se neumí podepsat, tak se fakt naseru!!

  24. to falešný Kulagin
    Opět tě jímá horkost, holoubku. Ty nejenže nemáš o překladatelství a vydavatelství ani ponětí, ale ani nic jiného neumíš, například pochopit psaný text! Ale nic si z toho nedělej, jak praví přísloví: Každý nemůže bandory pěstnírovat, neb i latríny je třeba pulírovat!

  25. to falešný Podchaljuzin
    O mě nic nevíš, tak drž hubu!!! pokud jsi vydvatel nebo překladatel, tak to sem napiš, jinak bud zticha a neplet se do diskuze o vydvatelích a překladatelích. To je vvše, kašlu na tebe už.

  26. to falešný Kulagin
    Ale jistěže vím, holoubku! Jsi nevychovaný, obhroublý a nejsi schopen porozumět psanému textu! Inu, jak se říká: Každý nemůže profesorovat, neb by neměl kdo posluhovat!

  27. to Podchaljuzin
    Škoda, že tvé rádobyvtipné příspěvky každou diskuzi zlikvidují. Ať se podívám do jakéhokoli tvého příspěvku – nikdy nic inteligentního. A zajímalo by mne, zda jsi vlastně někdy něco přečetl – protože komentář ke knize nikdy žádný.

  28. to CSGeronimo
    Co naděláš, holoubku, “Každej nemůže bejt chytrej, poněvádž kdyby byl každej člověk chytrej, bylo by na světě tolika moudra, že by z toho byl každej druhej úplně blbej!”, jak pravil jeden voják, co naší vsí procházel.

  29. to falešný Kulagin
    Chápu, že jsi frustrovaný, ale nezapomeň, co nám říká moudrost předků: Kdo se neumí slušně chovat, ten bude do smrti hajzlíky pulírovat!

  30. to falešný Podchaljuzin
    Stejně jdi do píči. MUHAHAHAAAAAAA

  31. to falešný Kulagin
    Tvé primitivní vyjadřování jasně ukazuje na nízkou inteligenci a nedostatek výchovné péče. Inu, jak se říká: Kdo v hnoji se zrodil, za školu chodil!

  32. to falešný Podchaljuzin
    Fakt už jdi do prdele a to myslím vážně ted!!

  33. to falešný Kulagin
    No vidíš holoubku, opět jsi prokázal svou nevyzrálost a neschopnost učené dišputace 🙂 Inu, jak se říká: Kdo emoce neovládá, ten do hnoje přepadává!

  34. Několikrát jsem ti napsal, abys držel hubu a šel do prdele už!! Tak doufám, že rozumíš česky nebo ti to mám napsal maďarsky? Už toho mám dost!!

  35. to falešný Kulagin
    Holoubku, ty máš tak žalostný slovosled, až je mi tě líto 🙂 Inu, jak se říká: Kdo ve škole pozor nedával, k stáru jen na hnoji sedával!

  36. není načase, aby redakce nějak zasáhla? možná by stačilo zavíst limit 3-5 sračkokomentů na diskuzi, potom ban. jinak tu budou jen podchajdovy žvásty a MUHAHAHAAA a další výmysly těchhle neukojitelnejch úchylů.

  37. to ff (falešný Kulagin)
    Já se na rozdíl od tebe vyjadřuji slušně, holoubku 🙂

  38. To je tvůj problém ty bečko sraček, Budu rád, když se konečně přesnnueš na jinej zasranej chat a bude vod tebe pokoj!!

  39. to Podchaljuzin:
    Číst tvoje příspěvky to je potěšení duše! Kdo to řekl, že je možné vést učený dialog i s otrokem? Tak nějak to tenkrát asi vypadalo. Jenom v latině. 🙂 (Jen si nejsem jist zdali onen antický filosof nedošel ku konci dialogu k fyzické újmě. Viz též Podkoní a žák. )

  40. to KarelC
    Máš pravdu, je třeba Podchajdovi rozbít hubu, aby se vzpamatoval a uvědomil si, v jaém státě žije!!!

  41. to falešný Kulagin
    Tak to zkus, holoubku! Já jak dubisko jsem vysoký, tři sáhy mám přes boky, vlkodlaky jednou rukou zabíjím a druhou k tomu z lahvičky popíjím! Když plivnu les ihned vzplane a okovaný budzigan mi říká pane! Rád se s tebou popasuji mládenečku, sejdeme se u černé jedle na kopečku!

  42. to ff
    Ono by stačilo, aby mohli psát do diskuzí jen dospělí a ne děti školou povinné, jako ti dva kteří se tady předhání, kdo koho víc vytočí.

  43. to CSGeronimo
    Školu ji drahně let nenavštěvuji, po čtyřicáte let již bandory pěstníruji!

  44. Už i hůře se mužiku stalo, než že se mu “ž” zatoulalo!

  45. Přesně tak, aby mohli psát jen ti nad 30 let, to by bylo supeeeeeeeeer!!!

  46. to falešný Kulagin
    V tvém případě by ovšem nepomohlo, ani kdyby ti bylo 130, holoubku! Tvá mentální výbava je slaboučká 🙂

  47. to falešný Kulagin
    Ty se považuješ za dva, holoubku? Toť zajímavé! U nás ve vsi byl jeden, Duplicič se jmenoval, co si jednoho dne usmyslel, že má dvojče, bratra. Ouplně se mu to v hlavě pomotalo! Když do krčmy přišel, dvě lahvičky poroučel, prý pro sebe a pro bratra. Když k ševci pro boty vyrazil, chtěl medle dvoje. Když se k hokynáři nachomýtl, hned dva pakle tabáku hlásil. A tak chodil a dobrým, božím lidem svou pomateností život otravoval. Až jednou narazila kosa na kámen! Opilý Duplicič se dostal do sporu se skupinkou kozáků a bylo jasné, že bez mrzutosti se to neobejde. Koukl tedy vedle sebe, jestli má bratra po boku. Jenže jak byl opilý, viděl vše dvojitě a tak si myslel, že jsou Dupliciči dohromady tři! To ho ještě víc povzbudilo, vytáhl okovaný budzigan a do kozáků se pustil! Ti však byli čtyři, takže dva Dupliciče snadno zvládli! Rozšavlovali je, než bys řekl “svatý Nikitič”! Ale mohl si za to Duplicič sám, kdyby vypil jen jednu lahvičku, a ne dvě, tak by viděl, že jsou na to s bratrem sami, a osm kozáků prostě nezvládnou! Inu, jak se říká: Kdo neumí počítati, nemá se s kozáky pasovati!

  48. u ná byl taky takový, mlel pořád nesmysly a nadával, nakonec se měl dobře, všichni se složili a zaplatilli mu jednosměnrou letenku na Sibiř.

  49. to Mišák Mickey
    Kde u vás, holoubku? V Hnojné Lhotě?

  50. to falešný Kulagin
    Žádný “mišákov” neexistuje, ty jsi z Hnojné Lhoty, to se pozná 🙂

  51. to falešný Kulagin
    Hnůj přenechám tobě, holoubku! Já se zahrabuji do peřin z prachového peří, na takové ty si vyděláš stěží!

  52. to Podchaljuzin:
    Stydím se to přiznat, ale my je máme z dutého vlákna. 🙂

  53. to falešný Kulagin
    Já už v peřínách jsem, holoubku:-)

  54. to falešný Kulagin (nepravý Podchaljuzin)
    Každý příčetný člověk ví, že v tuto dobu na zápraží sedávám, holoubku! To u vás v Hnojné Lhotě asi jiných zvyků máte, že už odpoludne leháváte! Inu, jak se říká: Někde šlapou v kádi zelí, jinde kočku ve věrteli!

  55. to falešný Kulagin
    Opět špatně, holoubku. “Meldovat” se v tomto kontextu nepoužívá. Inu, jak se říká: Nemůže být každý študýrníkem, neb by neměl kdo být brigádníkem!

  56. to falešný Kulagin
    hustej horor je to holoubku, měl by sis to také přečísti:-)

  57. to falešný Kulagin
    Tomu nevěřím, holoubku, takhle rychle ty slabikovat neumíš!

  58. Ach ano
    asi 60 problémů, hrozné, ovšem takové těžké problémy, zejména s erekcí mají všichni, někteří dříve, jiní později. Jo jo.
    Mimochodem, četl to někdo z Vás, ctění spolubesedníci? Ta dívka na obálce si přímo říká o ryché zachránění ze spárů úchyláka, a po utření slz následované podrobně popsaným przněním zachráncem, ev. několika zachránci …
    Jo, i takový dojem může vyrobit obálka, i když je obvykle moc nevnímám. Ale tady, tedy…

Zveřejnit odpověď