Stopařův průvodce Galaxií 1 – váz.

Stopařův průvodce Galaxií 1 - váz.
  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo
  • Cena: 279 Kč
  • ISBN: 978-80-257-1309-9
  • Vyšlo: 3. 6. 2015
  • Žánr: Sci-fi
  • Provedení: váz.
  • Autor obáky: Dan Černý
  • Počet stran: 232

Exkluzivní vázaná verze doplněná skvělými ilustracemi Dana Černého.

První část „pětidílné stopařské trilogie“, kterou autor původně koncipoval jako rozhlasovou hru pro stanici BBC. Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Komplikovaný a originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Hlavní hrdina příběhu, docela obyčejný, ale sympatický pozemšťan jménem Arthur Dent, má to štěstí, že s pomocí svého přítele Forda Prefecta, údajně nezaměstnaného herce, z nehož se vyklube mimozemšťan, stopne kosmickou loď, a tak se mu podaří uniknout z místa katastrofy.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. Ta obálka je k sežrání.
    Ale ve kterém převratném momentě se ze “Stopařova průvodce po Galaxii” stal “Stopařův průvodce Galaxií”?

  2. proboha, další vydání, to už fakt lidi kupovat nebudou.-(( MUHAHAAAAAAAAAA

  3. No vidíš. A já jsem svoje staré vydání věnoval dál a koupil si tohle, a jenom kvůli ilustracím Dana Černého. MUHAHAAAAAAAAAA

  4. to Kulagin
    Jo je to nějaky divny. Dobře to pšeš. Ty my simisim drozumime. Ono už to alw něgdy vyšlo.

  5. to Botulin:
    Ty být Vogon! Tvá poezie být nezměrná! Jen houšť, neb pod tuto knihu se kupodivu tvoje gramaticky nezměrné výlevy přesně hodí!

    Ke knize, kterou mám doma dvakrát po pěti a jednou první dvě pospolu se vyjadřovat nehodlám a kupovat si ji nebudu.

    Přesně to bych napsal včera večer. Dnes jsem šel bohužel náhodou okolo knihkupectví a tento skvost zahlédl. Pak již jen ze zájmu prolistoval, zamyšleně odnesl k pokladně, položil na pult jakési papírky a s nosem vraženým dovnitř, jsem se vypotácel ven a těsně minul šalinu směr Technologický park.

  6. to KarelC
    Palec nahoru! Nákaza je jistá a léčba marná 🙂

  7. o KarelC
    Hlavně nepropadej panice! Jestli máš ručník, budeš v pohodě, jestli ho nemáš, dej si panáka starý janxovky a pak už ti bude všechno jedno 🙂

  8. to Satyr et Fenris 13
    Právě si míchám Pangalaktický megacloumák a připíjím na Vaše zdraví! 🙂

  9. KarelC
    “Ó fretná chrochtobuznosti!”:http://antonio.cz/literatura/vogon Přiznám se, že já si vystačím s poblitou hlavou, dvěma malými Lasery a Převážně neškodnou v prvním vydání. Byť to v knihovně vypadá dost zběsile…
    Moje nejoblíbenější scéna celé série je scéna se sušenkami na nádraží v (tuším?) Sbohem a díky za ryby.
    Vzpomínám si ovšem, jak těžce jsem se smiřoval s tím, že se Zafod Bíblbrox proměnil v Zaphoda Beeblbroxe a ještě hůř jsem snášel Wowbaggera Táhnoucísedonekonečna namísto Půlpytla Nekonečně Prodlouženého (i když to příjmení bych snad i snesl…)
    Člověk si zkouší představit, kdyby otevřel Návrat krále a tam najednou běhal Bilbo Biggins…

  10. ovce
    Lidi jsou opravdu ovce, budou kupovat stopadesáte vydání stopařova průvodce. Pamatuji jedno vydání, které bylo totálně předražené, mělo hnusnu obálku, vydalo ji neznámé vydvatelství a mělo divný formát a stejně to lidi koupili!! Pak že lidi nemají prachy, mají peněz dost!

  11. to Kulagin
    Tak to přece důvod koupit vydání vzhlednější a veskrze kvalitnější, ne? 🙂

  12. to standa.e
    Ó ano, sušenky na nádraží! To je famózní pasáž, která stoprocentně definuje pravého anglického gentlemana 🙂 Asi bych těžko definoval svou nejoblíbenější pasáž, ale vždycky si vzpomenu na inteligentní dveře a Zafoda skrze ně se plížícího s vraždomatickou pistolí v ruce, kterak chce překvapit vražedné roboty: “Takhle jste to myslel, pane Bíblbroxi?”

  13. standa.e
    Klasika! (I když některé ty překlady jsou minimálně “podivné”. Zejména té ukrajinské verzi nevěřím ani slovo:-))

    Jinak s tebou naprosto souhlasím. Taky jsem si na některé změny hodně těžko zvykal.

    Nelze nezmínit zásadní postavu a tou je paranoidní robot Marvin!

  14. Prostě lidi budou kupovat každé vydání stopaře, peněz lidi mají dost. MUHAHAAAAAAAa

  15. to falešný Kulagin
    Lidi mají peněz dost, ale stopař je prostě klasika:-)

  16. to falešný Kulagin (nepravý Podchaljuzin)
    Onehdá jsem ve velkém městě poblíž hostince “U skákavého jezevce” viděl žebráka, an žebrá. Podaroval jsem chudáka kopejkou a přeptal se ho na jeho bídný osud. Prozradil mi, že se jmenuje Ignat a do tleté bídy že ho i s celým zbytkem rodiny uvrhl choromyslný bratr, který si říká Kulagin, i když se tak ve skutečnosti vůbec nejmenuje. Prý se jen povaluje, tloustne, dělá dluhy a co chvíli tak třeští, že ho musí dochtoři v blázinci kurýrovat! Že se nestydíš, holoubku, takhle dělat bratru i rodičům ostudu! U nás ve vsi bychom tě vyléčili raz dva! Inu, jak se říká: Není většího tajtrlíka, nad tletoho příživníka!

  17. to Falešní(falešný Kulagin (nepravý Podchaljuzin)):
    Quel est l’égarement où ton
    ame se livre!

  18. to falešný Kulagin
    to z 9.6. 23.24 jsem opět nepsal já, i když se falešný Kulagin snažil, aby to tak vypadalo:-)

  19. to Alča:
    Myslím, že tahle pamatuje i Ludvíka XVI. 🙂 Máti studovala konzervatoř a posléze JAMU, tak nás podobnými citáty pravidelně zásobovala. Ale bohužel už si nepamatuji, který velikán tohle napsal. Řekl bych nějaký literární kritik a člen akademie, ale teď si nevzpomenu.

    S úcty k originálu bych to přeložil asi nějak takto: “Jakou to bludnou cestu nastupuje duše tvá!”

  20. to falešný Kulagin (nepravý Podchaljuzin)
    Bodějť bys to psal, holoubku! Měštěnín se od poctivého mužika vždy dá rozeznat! Inu, jak se říká: Zatímco mužik buduje, měštěnín hubou jen melduje!

  21. to falešný Kulagin
    Bodějť bys to psal, holoubku! Měštěnín se od poctivého mužika vždy dá rozeznat! Inu, jak se říká: Zatímco mužik buduje, měštěnín hubou jen melduje!

  22. U nás na vsi má čtečku nebo počítací stroj kde kdo. Jsme lidé boží, ale vědeckotechnickému pokroku se nebráníme, jen musí cílit správným směrem! Čtečka – dobrá věc – Národní političku či carův projev si v ní člověk může přečíst, pak nad tím u lahvičky vodky podumat… Technika vždy mužiku práci usnadňovala! Horší je to s různými těmi výmysly, co mladí ve městech na univerzitách vymýšlejí! Planým mudrováním si hlavy pomotávají, zlo od dobra pak odlišit neumí, proti caru a přirozenému řádu světa brojí, ale spravit motor, upéct pirohy nebo kompjůtr postavit nedovedou! Inu, jak se říká: Kdo planě mudruje, ten špatně pracuje!

  23. to falešný Kulagin (nepravý Podchaljuzin)
    Tak koukám holoubku, že už se nekopírují jen láptě a kabatce, ale i celé příspěvky! Ale já z toho mám radost, je vidět, že ti má osoba spát nedá a pečlivě si zapisuješ vše, co jsem kde mimoděk zmínil 🙂 Inu, jak se říká: Kdo sám neumí bandory pěstnírovat, ten musí ostatní kopírovať!

  24. Tak koukám holoubku, že už se nekopírují jen láptě a kabatce, ale i celé příspěvky! Ale já z toho mám radost, je vidět, že ti má osoba spát nedá a pečlivě si zapisuješ vše, co jsem kde mimoděk zmínil 🙂 Inu, jak se říká: Kdo sám neumí bandory pěstnírovat, ten musí ostatní kopírovať!

  25. to falešný Kulagin (nepravý Podchaljuzin)
    Tak koukám holoubku, že už se nekopírují jen láptě a kabatce, ale i celé příspěvky! Ale já z toho mám radost, je vidět, že ti má osoba spát nedá a pečlivě si zapisuješ vše, co jsem kde mimoděk zmínil 🙂 Inu, jak se říká: Kdo sám neumí bandory pěstnírovat, ten musí ostatní kopírovať!

  26. to podchajda pravej i falešnej
    Nuda je s tebou holoubku, už nic nového nevymýšlím, chodíš sem nepravidelně, takto sem lidi nenalákáš!! koukej makat, chodit sek aspon 5x za den a psát více příspěvků!! Takto si na denní chleba a láhev samohonky nevyděláš holoubku a své rodině ostudu jen děláš! MUHAHAAAAAAAAAAAAAAA

  27. to falešný Kulagin
    I ty jsi mi rozumbrada, holoubku 🙂 Já si poctivě pěstnírováním bandor vydělávám, vydělávat čučením do bedýnky, to jde jen v městě mezi pošetilými měštěníny 🙂 Inu, jak se říká: Nežli s měštěníny v městě přebývat, to raději hnojnici po lžičkách přelívat!

Zveřejnit odpověď