Crwecon – pátý ročník komiksového srazu (PR)

Příznivci komiksu se tento týden sejdou na jedné z největších a nejpopulárnějších komiksových akcí. Prostory klubu Cross, kde se akce koná, budou přístupné už od devíti hodin ráno a vstupné se jako tradičně neplatí. Program nabízí širokou škálu pořadů pro komiksové fanoušky i laiky – mimo jiné přednášky o Star Wars komiksech, o příbězích Soudce Dreda a anglickém magazínu 2000 AD, o legendární mystické sci-fi sáze Incal či o fantasy eposu Kůstek.

Návštěvníci se dozví, co bylo za poslední rok v komiksu zajímavého, svoje ediční plány tu představí nakladatelství Crew, BB art, Mot, Netopejr, Albatros a další. Návštěvníci se budou moci zúčastnit i malířského workshopu, prohlédnout si autorské galerie či zhlédnout tematické filmy.

V rámci akce budou vyhlášeny výsledky třetího ročníku ceny Fabula Rasa, o jejímž udělení hlasují samotní čtenáři na stránce www.comicsb.cz. Z českých počinů byl kupříkladu nominován zkompletovaný komiks Káji Saudka Muriel a oranžová smrt, pohled na život Jana Palacha Poslední Čech či poetický příběh Tajemství ostrova za prkennou ohradou.

V prodejní nabídce pochopitelně nebudou chybět komiksy české i zahraniční, nové, antikvární i raritní, dále pak figurky, trička a obrazová alba. V této souvislosti dojde i na křty novinek – měla by zde být k dostání první kniha dobrodružství Soudce Dredda, fantasy Kůstek, třetí svazek série 100 nábojů, nové přírůstky k řadám Calvin a Hobbes, kniha obrazů Karla Jerieho, z nakladatelství Labyrint pak první díl série Radiator a Recyklator nebo nové číslo úspěšného fanzinu BubbleGun.

Ze zavedené tradice nevybočí ani dražba obrazů. Ke koupi tak budou originály od našich předních komiksových výtvarníků, jako je Jiří Grus, Karel Jerie, Tomáš Kučerovský či Nikkarin.

Crwecon se bude, stejně jako minulý rok, konat 29. 5. v klubu Cross v Praze 7, na křižovatce ulic Plynární a Jankovcova, jen pár desítek metrů od stanice metra Nádraží Holešovice.

Veškeré potřebné údaje a průběžně upřesňovaný program naleznete na stránce <a ref=http://ww­w.crew.cz/crwe­con>www.crew.cz.

Srdečně zve a příjemnou zábavu přeje nejen Nakladatelství Crew, ale všichni ostatní pořadatelé nejstarší komiksové akce u nás.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď