Úvodník

Chřipkové prázdniny zasáhly obrovskou spoustu škol a připravily tak žáčkům a studentíkům jedinečnou možnost, jak dohnat deficit ve čtení knížek, způsobený koncem pololetí (popř. zkouškovým obdobím) a tedy potenciálně zvýšeným……

Chřipkové prázdniny zasáhly obrovskou spoustu škol a připravily tak žáčkům a studentíkům jedinečnou možnost, jak dohnat deficit ve čtení knížek, způsobený koncem pololetí (popř. zkouškovým obdobím) a tedy potenciálně zvýšeným množstvím učení. Ti, kteří už na svá studijní léta jen vzpomínají, by měli taktéž využít nehezkého počasí a za těchto dlouhých zimních večerů si pod Edisonovým vynálezem kazit oči nad malinkými písmenky. Ostatně proto byl prosincový (předvánoční) trh s novinkami tak bohatý. Ale i v lednu vyšly některé velmi zajímavé kusy. Zmínit se určitě stojí o první části Střetu králů od George R.R. Martina, což je neméně populární pokračování realistické fantasy Hra o trůny. Na další tituly se podívejte do sekce Vyšlých knih, kam mimochodem během ledna přibyl kompletní seznam všech vyšlých knih roku 2000! 

Občas si u nás někdo popláče, že by rád viděl na Fantasy Planet nějakého dalšího spisovatele. A já jejich slzy vyslyšel a jednu novou stránku o dalším fantasy spisovateli si připravil. Dočkáte se jí během tohoto týdne (okamžitému uveřejnění stránky mi brání pouze technické problémy). Sami můžete hádat, který spisovatel to bude. Trochu Vám poradím: v češtině od něj vyšly zatím jen dvě knihy a třetí je v přípravě.

Leden byl pro náš server opravdu plodným měsícem. O všech možných změnách Vás již informoval Nero ve svém článku „Nové změny na FP“. A tak už závěrem vyslovím jen své skromné přání: Zůstaňte nám věrní a i my zůstaneme věrni Vám, čtenářům SF&F&H literatury.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď