Clementine – Cherie Priestová

Clementine – Cherie Priestová

Věta, že steampunku u nás vychází tak málo, že každý titul, který do této škatulky lze s trochou dobré vůle zařadit, přitahuje okamžitě pozornost čtenářstva, by byla banálním klišé, kdyby… Kdyby to nebyla pravda. V případě Cherie Priestové nadto konstatování o očekávání platí dvojnásob, neboť už svým předchozím titulem Zemětřas si autorka vysloužila velice pozitivní, až nadšené ohlasy kritiky i čtenářů.

Ganymédes – Cherie Priestová

Ganymédes – Cherie Priestová

Milovníci vůně páry, obdivovatelé ozubených koleček, velkých strojů, fanoušci alternativních historií, slyšte, slyšte: čtvrtá kniha ze světa Mechanického století, jež zove se zvučným a na jazyku lahodným jménem Ganymédes po vzoru Trójského prince, který svou krásou oslnil samotného vládce Olympu Dia, vám nedávno vyšla v ústrety.

Bitevník – Cherie Priestová

Bitevník – Cherie Priestová

Resuscitace. Stav pacienta Steampunk se v tuzemských nemocnicích pomalu, ale jistě zlepšuje. O knihy vonící párou a olejem z promazaných strojů je očividně zájem, takže se počet titulů spadající pod tento subžánr uspokojivě rozrůstá. Největší zásluhu na tom mají Scott Westerfeld (trilogie Leviathan) a právě Cherie Priestová, jejíž knihu Bitevník vydalo koncem září nakladatelství Triton jako třetí část cyklu Mechanické století.

Mechanické století 2 - Clementine

Mechanické století 2 – Clementine

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 199 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-583-1
  • Vyšlo: 15. 6. 2012

Maria Isabella Boydová, úspěšná konfederační špionka, se během let stala natolik známou, že je pro výzvědnou službu prakticky nepoužitelná. Jako vdova propuštěná ze státních služeb a na hranici bídy neochotně……

Číst více