Ďáblova pevnost - Červenák Juraj

Ďáblova pevnost – Červenák Juraj

Po dlouhém a dobrodružném putování se kapitán Báthory octl v benátském lochu. Než se ale se svými spoluvězni (kozákem Voroninem a chorvatským pirátem Gradovičem) stačí pořádně rozkoukat, stávají se figurkami ve hře benátských politických špiček. Po menší krvavé lázni trojka hrdinů mizí v nitru Balkánu, kde se chce Gradovič podívat na rodinné državy poblíž muslimsko – křesťanské hranice.

Ďáblova pevnost - Červenák Juraj

Ďáblova pevnost – Červenák Juraj

Ďuro Červenák má hrdiny, které by mu mohl kdejaký (a nejen domácí) autor fantastiky závidět. Ať už se jedná o Bivoje, Ilju Muromce či Rogana, všichni jsou to sympatičtí chlapíci, o jejichž dobrodružstvích je radost číst. Před třemi lety do party přibyl i kapitán Kornelius Báthory, neméně charismatický tahoun cyklu Dobrodružství kapitána Báthoryho. Románem Ďáblova pevnost, který uzavírá úvodní trilogii, se s námi na nějaký čas loučí. Bude se nám po něm stýskat?

Dobrodružství kapitána Báthoryho 3 - Ďáblova pevnost

Dobrodružství kapitána Báthoryho 3 – Ďáblova pevnost

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 398 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-064-4
  • Vyšlo: 4. 12. 2011

Třetí část cyklu o protitureckých válkách v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660–1664. Po útěku z benátského vězení kapitán Báthory a jeho druh ve zbrani, kozák Voronin, míří do Chorvatska, kde se……

Číst více
Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Včerejší sobotní odpoledne se neslo také v duchu předávání Cen akademie SFFH za rok 2011. Byli jsme samozřejmě při tom, takže vám přinášíme výsledky. Všem vítězům gratulujeme.