Soutěž o Legendy: Prokleté knihovny

Milí čtenáři, první soutěž nového roku vás zavede do prostředí nám všem nejmilejšího – do prostředí knih a příběhů. Soutěžíme o antologii Michaela Bronce Legendy: Prokleté knihovny. Aby se kniha stala ozdobou……

Michael Bronec (ed.): Legendy - Prokleté knihovny

Michael Bronec (ed.): Legendy – Prokleté knihovny

Knihovny – člověku hned vytanou na mysli různé obrazy. Malé, velké, světlé, tmavé, robustní i modernisticky odlehčené poličky, prozářené místnosti či temné pokojíky, moderní infocentra s usměvavými mladými lidmi sedícími za pultem i obrovské zaprášené budovy s knihovnicí, které za ta léta snad už přirostl ukazováček ke rtům. Ale editor Michael Bronec s dvacítkou špičkových autorů a jedním překladatelem za zády nám odhalí ještě další druh – ty prokleté.

Legendy: Prokleté knihovny

Legendy: Prokleté knihovny

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 550 Kč
  • ISBN: 978-80-8736-440-6
  • Vyšlo: 20. 9. 2013

Číst knihy je nebezpečné! – Číst TUTO knihu je zvlášť nebezpečné!! * Otevři dveře knihovny, a hned tě ovane šepot jejich stránek. (Jenže co šeptá, dokáže i kousnout. Nebo sežrat.) * Otevři……

Číst více

Praha mlhou oděná

I objevilo se zvláštní znamení na nebi: těhotná rodící žena, kterou ohrožuje rudý drak, toužící pohltit ženino dítě. Po porodu bylo dítě vzato do nebe a žena odešla na poušť. Potom proběhla na nebi válka, v které byl drak poražen archandělem Michaelem.

Praha, v povídkách zakletá

Dlouho odkládaný ediční projekt Michaela Bronce se konečně dočkal svého naplnění. Ze začínajícího nakladatele je dnes zkušený editor mnoha knih a antologií, k nimž patří i úspěšná řada Legendy (Draci, Prokleté knihovny). Nyní tuto řadu rozšířila i Praga caput regni.

Nebezpečně korpulentní Nebezpečné ženy

Nebezpečně korpulentní Nebezpečné ženy

Zdá se, že v posledních letech se nakladatelé předhání v tom, kdo vydá monumentálnější antologii fantastiky. Počtem stran sice nejsou Nebezpečné ženy nejtlustším sborníkem na trhu (tím zůstávají Legendy: Prokleté knihovny od Strak na vrbě), ale, co se rozměrů knihy týká, tento sborník vítězí. 720 stran velkého formátu vám zajistí spoustu zábavy na dlouhou dobu. Pojďme se tedy podívat na knihu podrobněji.

1 2