Preview: Iron Sky

Preview: Iron Sky

Druhá světová válka se nezadržitelně chýlila ke konci a Třetí říše se bortila v základech. Na tajné antarktické základně se však horečně pracovalo a přelomové létající stroje se znamením hákového kříže se brzy vznesly ke hvězdám. Jejich posádky vyrážely vstříc svému cíli na odvrácené straně Měsíce s myšlenkami na pomstu. A jejich myšlenky na triumfální návrat se splní v roce 2018.

Iron Sky

Iron Sky

Šest let to trvalo, než se zpěvákovi metalové kapely a jeho dvěma kámošům podařilo sehnat prachy na úlet, který jednoho z nich napadl ve snu. Měsíční náckové, létající talíře, prezidentka USA a Udo Kier. Zní to jako slátanina, trailery nenasvědčovaly ničemu jinému, než že tu bude slátanina, a nyní, když jsme ten spektákl konečně na vlastní oči viděli, můžeme směle konstatovat – ano, je to slátanina zvící prasete. Ale utrazábavného, šíleného, alkoholového, zdrogovaného, duhového prasete, které létá ve vesmíru v kabrioletu.

Preview: Avengers

Preview: Avengers

Avengers. Původně komiksová skupina superhrdinů zamířila na stříbrné plátno. Tedy na ta česká teprve míří, jinde už má svůj start za sebou. Mediální masáž, předcházející premiéru tohoto snímku, se těžko dá přehlédnout. Není se čemu divit. Pro studio Marvel je to filmové vyvrcholení několikaletého projektu. Jeho hrdinové se po letech samostatného života v celkem šesti filmech konečně sejdou všichni pohromadě. V dějinách filmu je to v podobných rozměrech ojedinělý projekt.

Preview: Bitevní loď

Preview: Bitevní loď

„B4? Nic. H12? Nic. C14? Zásah. C15? Zásah. C16? Zásah, loď potopena. Křižník.“ Tato, na první pohled, šifra je důvěrně známá každému školnímu flákačovi. Snad každá školní třída na světě někdy poznala širý oceán na čtverečkovaném papíře a na něm flotilu lodí v bojovém postavení, která ostřeluje jinou flotilu a sama je ostřelována. Legendární Lodě, tento fenomén školních lavic, možná spíše studentský folklor, to dotáhl přes deskové a počítačové podoby až na stříbrné plátno.

Preview: John Carter: Mezi dvěma světy

Preview: John Carter: Mezi dvěma světy

Za několik dní dorazí do kin další nebojácný a superschopný hrdina z matičky Země, který cestuje po cizích planetách a pomáhá jejím obyvatelům likvidovat neřešitelné potíže světových rozměrů. Možná, že si při téhle větě představíte Sama Worhingtona se svými modrými kamarády nebo někoho podobného, ale nebylo by úplně fér považovat Johna Cartera za jejich další klon.

Preview: Eragon

Milovaný i nenáviděný bestseller, stomilionový rozpočet, spousta bitev a kouzelnických soubojů. A taky jeden drak. Snímek Eragon má zatraceně velké ambice stát se jedním z největších hitů tohoto roku. Jak bude asi vypadat?

Komiksové kukátko - duben 2011

Komiksové kukátko – duben 2011

Duben jako komiksový měsíc nás konečně nepřiláká pouze na stránky sešitů a knih, ale také nás donutí vytáhnout naše líné zadnice a vyrazit do kina. Marvel, DC, Image Comics a další vydavatelství nás opět nešetřili. A co že si na nás tentokrát přichystali? Pojďme na to kouknout.

Neviditelné nestvůry – Palahniuk Chuck

Podívejte se do zrcadla. Nadechněte se. Ještě. A teď si vražte. Ano, vražte si jednu. Do zubů, do brady, do oka, do nosu, kamkoliv… prostě si vražte. A znovu. Teď silněji. Ještě. Zajímavý pocit. A teď si vražte, až vám poteče krev a hleny. Gratuluji, právě teď jste započali akt revitalizace vlastní identity. Vítejte ve světě Chucka Palahniuka.