Viriconium - Harrison Michael John

Viriconium – Harrison Michael John

Pod hlavičkou nakladatelství Laser-books vychází ucelený omnibus britského autora Michaela Johna Harrisona Viriconium, který obsahuje tři kratší romány a sedm povídek ze stejného světa. Poslední z těchto děl spatřilo světlo literárního světa celých čtrnáct let po prvním (vznikala v rozmezí let 1971 až 1985), tudíž je kniha dokonalou ukázkou vývoje Harrisonova tvůrčího stylu. Zároveň také představuje základní kameny jednoho pitoreskního a spektakulózního žánru jménem New weird.

Viriconium

Viriconium

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 399 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-332-8
  • Vyšlo: 8. 7. 2011

Viriconium: Pastelové město – poslední bašta umírající civilizace – je pod vládou královny Methvet Nian obklopeno nepřátelským okolím a hrozí mu zkáza. Ve Viriconiu se mladíci, po nocích zaangažovaní ve vražedných hrách,……

Číst více
Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Včerejší sobotní odpoledne se neslo také v duchu předávání Cen akademie SFFH za rok 2011. Byli jsme samozřejmě při tom, takže vám přinášíme výsledky. Všem vítězům gratulujeme.

Ediční plán nakladatelství Laser-books - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – 1. pololetí (PR)

Také nakladatelství Laser-books odkrývá svůj ediční plán, tentokrát na první pololetí roku 2011. Jak už je u Laseru zvykem, na své si přijdou čtenáři science fiction i fantasy. Chystají se nové knihy Williama Gibsona, Andrzeje Pilipiuka, Daniela Abrahama, Orsona Scotta Carda, Elizabeth Bearové, Scotta Lynche, M. Johna Harrisona, Poula Andersona a Alana Campbella. V nových vydáních se objeví česky již publikované knihy Orsona Scotta Carda, Alfreda Bestera, Roberta Silverberga a Isaaca Asimova. A jako velké překvapení se chystá skvělá nová antologie Meče a temná magie skvělé editorské dvojice Jonathan Strahan a Lou Anders.

Ediční plán nakladatelství Laser-books (PR)

Ediční plán nakladatelství doslova překypuje zajímavými tituly. Chybět nesmí slavná a oblíbená jména jako Dan Simmons, China Miéville, Orson Scott Card, William Gibson, Tim Powers nebo editorská hvězda Gardner Dozois. Ovšem dočkáte se i knih od nadějných nováčků, stačí snad zmínit Scotta Lynche, Johna C. Wrighta, Daniela Abrahama, Jaye Lakea či Elizabeth Bearovou. Každý si tak bude moci vybrat z tradičně bohaté a různorodé nabídky nakladatelství Laser-books.

Historie moderní fantasy #3: 1970-1976

Historie fantasy žánru byla s přibývajícími roky stále bohatší na přínosná a kvalitní díla, která by neměla uniknout pozornosti fanoušků i všech čtenářů dobré literatury. Martin Šust nadále svědomitě vybírá všechna zásadní díla, tentokrát z první poloviny sedmdesátých let. Tato doba je spojována s prvním komerčním vzestupem, který poté vyvrcholil na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let.