Wanted

Při psaní jakékoliv recenze je nevyhnutelná jistá míra subjektivity. Je ovšem otázkou, nakolik může ovlivnit článek samotný. V tomto případě jí bude možná více, než by bylo záhodno. Přece jen existuje několik názorů na filmové předělávky komiksů. Jedni je z principu zavrhují a ti druzí naopak vynášejí do nebes. Určitě ne každý pokus o převod komiksu zaznamenal na stříbrném plátně takový úspěch, jako jeho tištěná předloha. Film Wanted je však skvělým důkazem toho, že v principu to možné je.

Bekmambetov wanted

Takhle nějak mohlo znít heslo při hledání režiséra filmu Wanted. Bekmambetov se papalášům v Hollywoodu zalíbil díky své Noční hlídce, a tak mu dají šanci dostat se mezi smetánku adaptací komiksu……

A teď tě pošlu zpátky do pekla, gringo!

Dramatická hudba linoucí se z rozladěného klimpru obsluhovaného podnapilým rádobymuzikantem. Do baru vchází drsňák s kolty proklatě nízko. Barman leští pult, mouchy líně bzučí. Jeden z hostů se na příchozího ošklivě podívá – ten tasí kolt a udělá mu v hrudi slušivou díru. Štamgast se oklepe a huhlavě poznamená: „To už si tenhle tejden třetí. Od tý doby co sme tu zombíci jsou všichni nějaký podrážděný.“ A nezřetelná postava Prastarého v koutě se pousměje.

Sebevražedný oddíl komiksový

Geekovský srpen u nás patří jasně Sebevražednému oddílu. Možnost premiérově se setkat s tímhle týmem padouchů, kteří na straně dobra dělají tu práci, s níž si klasičtí „supráci“ nemůžou špinit ruce a jméno, máme rovnou dvojí. Kromě filmu v kinech na náš trh vpadla i jeho komiksová předloha.

Ultimate Spider-Man a spol. 12

Ultimate Spider-Man a spol. 12

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 199 Kč
  • Vyšlo: 13. 12. 2013

Obsahuje komiksy: Ultimate Spider-Man: Návrat Goblina (1. díl) a Ultimate X-Men: Světové turné (1. a 2. díl). A je to tu! Dvanácté číslo Ultimate Spidermana a spol., ideální číslo nejen pro věrné fandy, ale……

Číst více
Mark Millar - John Romita jr.: Kick-Ass 2 - Nářez

Mark Millar – John Romita jr.: Kick-Ass 2 – Nářez

Jsou zpátky. On, vyčouhlý puberťák žijící jenom s otcem, ona, malá blonďatá sladká holčička žijící s maminkou a otčímem, policistou. Dave Lizewski a Mindy McCreadyová. Jenže my dychtivě čekáme hlavně na eskapády jejich vyhoněných alter eg, která, když se proderou na povrch, rozpoutají tu pravou zábavu. Nářez a Zabijačka jsou taktéž zpátky. Provolejte slávu, nebo schovejte svý zbabělý zadky někam do temnoty.

Filmový bulvár

Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

Abraham Lincoln: Lovec upírů

Abraham Lincoln: Lovec upírů

Uvidíte nevídané, uslyšíte neslýchané. V článku se dozvíte, co dělal Abraham Lincoln po nocích, co má společného s Františkem Kotletou a zjistíte, jaký paradox provází tento snímek. A hlavně si přečtete, zda se vyplatí si na něj vyrazit do kina.

Preview: Abraham Lincoln: Lovec upírů

Preview: Abraham Lincoln: Lovec upírů

Brzy vletí do českých kin vrcholná ujetost letošního roku. Dostaví se legendární americký prezident, porcující upíry se střílející sekerou v ruce. Ano, tolik tedy k tomu, co musíme nutně očekávat a co by k celkovému náhledu na věc mělo bohatě stačit. Koupit popcorn, vypnout mozek a jde se na věc.

1 2 3