Žába a škorpion - Drnek Jan

Žába a škorpion – Drnek Jan

Nepopiratelný úspěch knihy Žáby v mlíku, pojednávající o alternativní historii událostí okolo klíčového roku 1938, si vynutil pokračování. Objemný druhý díl „žabího cyklu“ nese název Žába a škorpion. Na rozdíl od Žab v mlíku, které autor označuje za mystifikaci, nese Žába a škorpion podtitul Fantazie o jiné II. světové válce. Zatímco v Žábách byla popsána reálná historie, která se v jednom klíčovém bodě od naší reality oddělila a pokračovala paralelní cestou, Žába a škorpion je čirá fantazie, popisující logický vývoj dějin po válce, ke které ve skutečnosti nedošlo.

Žáby v mlíku - Drnek Jan

Žáby v mlíku – Drnek Jan

V roce 2007 se na knižním trhu objevila objemná kniha s divoce zbarvenou obálkou a podivným názvem Žáby v mlíku. Šlo o paralelní dějiny ČSR od známého plzeňského trampa a monarchisty Jana Drnka. Původní cena kolem 450,- Kč, ne zrovna lákavá obálka a dost netradiční rozměry patrně způsobily, že na Aukru se dal ještě v květnu 2011 tento zajímavý spis sehnat kolem 160,- Kč i s poštovným, což je za 641 stran textu velmi slušná cena.

Žába a škorpion

Žába a škorpion

  • Autor:
  • Nakladatelství: Naše vojsko
  • Cena: 399 Kč
  • Vyšlo: 17. 6. 2010

Žába a škorpion je prvním dílem rozsáhlého textu, jehož děj začíná po vítězné Mnichovské válce v roce 1939 a spěje k vpádu bolševických vojsk do Evropy v roce 1942. Válku samotnou popisuje druhý díl epopeje……

Číst více