Zemětřas - Priestová Cherie

Zemětřas – Priestová Cherie

Uctívači pokleslých žánrů, spočtěte si, kolik ročně vychází knih, jež byste si doma mohli zařadit do žánrové škatulky s tučně nadepsaným nápisem “Steampunk“. Sečtěte raději všechny za posledních pět let. Vystačí vám jedna ruka? Oddechněte, moji bratři, a s alespoň drobnou úlevou vztyčte další prst, zpod země se totiž valí Zemětřas americké spisovatelky Cherie Priestové.

Ganymédes – Cherie Priestová

Ganymédes – Cherie Priestová

Milovníci vůně páry, obdivovatelé ozubených koleček, velkých strojů, fanoušci alternativních historií, slyšte, slyšte: čtvrtá kniha ze světa Mechanického století, jež zove se zvučným a na jazyku lahodným jménem Ganymédes po vzoru Trójského prince, který svou krásou oslnil samotného vládce Olympu Dia, vám nedávno vyšla v ústrety.

Bitevník – Cherie Priestová

Bitevník – Cherie Priestová

Resuscitace. Stav pacienta Steampunk se v tuzemských nemocnicích pomalu, ale jistě zlepšuje. O knihy vonící párou a olejem z promazaných strojů je očividně zájem, takže se počet titulů spadající pod tento subžánr uspokojivě rozrůstá. Největší zásluhu na tom mají Scott Westerfeld (trilogie Leviathan) a právě Cherie Priestová, jejíž knihu Bitevník vydalo koncem září nakladatelství Triton jako třetí část cyklu Mechanické století.

Clementine – Cherie Priestová

Clementine – Cherie Priestová

Věta, že steampunku u nás vychází tak málo, že každý titul, který do této škatulky lze s trochou dobré vůle zařadit, přitahuje okamžitě pozornost čtenářstva, by byla banálním klišé, kdyby… Kdyby to nebyla pravda. V případě Cherie Priestové nadto konstatování o očekávání platí dvojnásob, neboť už svým předchozím titulem Zemětřas si autorka vysloužila velice pozitivní, až nadšené ohlasy kritiky i čtenářů.

Mechanické století 1 - Zemětřas

Mechanické století 1 – Zemětřas

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 329 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-454-4
  • Vyšlo: 21. 11. 2011

V době občanské války přilákaly zprávy o zlatě na zamrzlém Klondiku na pacifický severozápad tisíce dobrodruhů. Každý chtěl zbohatnout. Ruští těžaři si dokonce najali vynálezce Levitica Bluea, aby jim zkonstruoval stroj, který……

Číst více
Pevnost 01/2012 + kniha Čaroděj Zeměmoří

Pevnost 01/2012 + kniha Čaroděj Zeměmoří

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing + Epocha
  • Cena: 125 Kč
  • ISBN: 80-7254-272-9
  • Vyšlo: 2. 1. 2012

Knižní přílohou Pevnosti je nyní legendární fantasy román, jeden ze základních kamenů žánru – Čaroděj Zeměmoří. * Imaginární svět Zeměmoří bývá často porovnáván s Tolkienovou Středozemí nebo Lewisovou Narnií. Někteří lidé se……

Číst více
Pevnost 01/2012

Pevnost 01/2012

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing
  • Cena: 55 Kč
  • ISBN: 1213-8215
  • Vyšlo: 2. 1. 2012

První fáze přestavby Pevnosti je za námi: nové rubriky, nová skladba. A to je teprve začátek…* Obsah časopisu: Taverna – Listárna / Navigace číslem / Anketa * Téma – The Ellder Scrolls V:……

Číst více
Velká narozeninová soutěž o 18 cen! - ukončeno

Velká narozeninová soutěž o 18 cen! – ukončeno

Dámy a pánové, sličné slečny a švarní jinoši, je tomu už tři roky od chvíle, kdy fantastická planeta povstala ze svého jedničko-nulkového popela, aby opět vzplála jasným plamenem fanouškovského žáru. Protože je to přinejmenším ve stejné míře vaše zásluha, jako ta naše, nemohli jsme tuto událost ponechat bez řádných oslav (vždyť trojka je jedno z nejmagičtějších čísel) a, to vás bude jistě zajímat nejvíc, suprózní, fantastické, jednoduše té nejlepší soutěže.

Ediční plán nakladatelství Triton na září-říjen 2011 (PR)

Ediční plán nakladatelství Triton na září-říjen 2011 (PR)

Podívejte se, čím v září a říjnu naplní pulty knihkupectví nakladatelství Triton. Chystá se hned osm nových titulů, pokračování oblíbených sérií i první díly nových. Zombie steampunk, ambiciózní dětská fantastika či působivý scifi thriller – seznamte se s kandidáty na místo na vašich nočních stolcích.