Detektivní kancelář Sirius – Lucie Lukačovičová

Detektivní kancelář Sirius – Lucie Lukačovičová

Lucie Lukačovičová je plodná tvůrkyně povídek, které vyšly porůznu v antologiích a časopisech. V poslední době však autorce vyšlo několik samostatných knih. Zmiňme aspoň Stanici Armida – zajímavou vesmírnou detektivku. Poslední knihou, na které je její jméno, je povídkový román Detektivní kancelář Sirius a o něm budou i následující řádky.

Detektivní kancelář Sirius klame tělem

Lucie Sombra Lukačovičová je ostřílená autorka, která má na svém tričku, nebo spíše sárí, jedenáct knih a nespočet povídek. Letos jí vyšel Zákon azylu, ale já se chci zaměřit na jeho starší sestřičku, Detektivní kancelář Sirius. Ta vyšla v roce 2013 u Strak na vrbě a odehrává se stejně jako Zákon azylu v Praze, ale nejen tam.

„Do psaní prosakují motivy z hlubokých labyrintů, které má člověk v sobě,“ prozrazuje Lucie Lukačovičová

Lady fantasy, Nositelka meče a mnoha dalších literárních ocenění, patronka soutěží, lektorka kurzů tvůrčího psaní a organizátorka letních mládežnických kempů. Není sborník či časopis, ve kterém byste nenarazili na její povídku či článek. Ano, řeč je o Lucii Lukačovičové, která je nejen nepřehlédnutelnou osobností naší literární scény, ale i odvážnou experimentátorkou. Kvůli svému poslednímu románu Zelený drak, Karmínový lev si třeba pochutnávala na kaši z vína a růží. Avšak to není jediná zajímavost, kterou o knize a její autorce přináší následující rozhovor.

Detektivní kancelář Sirius

Detektivní kancelář Sirius

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 235 Kč
  • ISBN: 978-80-87364-37-6
  • Vyšlo: 18. 4. 2013

Současná Praha. Den střídá noc; po ulicích chodí lidé a mezi nimi nepovšimnuty bytosti, které lidmi nejsou – nebo jimi jsou jen napůl. Někdo to ale dovede rozpoznat… * Zaměstnance detektivní……

Číst více
Cesta

“Cesta je cíl, cílem je vyprávět,” říká Lucie Lukačovičová

Těm z vás, kteří sledují českou fantasy scénu, jistě není jméno
spisovatelky Lucie Lukačovičové neznámé. Lucie se blíží ke sté vydané povídce, pravidelně se umisťuje v literárních soutěžích a nezahálí ani pokud jde o knihy. Koneckonců, právě jí vyšel další román v nakladatelství Straky na vrbě – Detektivní kancelář Sirius. Řeč bude v tomto rozhovoru o něm a spisovatelském řemesle vůbec…

Praga Caput Regni: Mnoho tváří jediné Prahy

O Praze bylo už napsáno mnohé. Mnoho autorů i autorek se vyznalo ze své lásky i nenávisti k tomuto městu, mnoho tklivých veršů spatřilo světlo světa… Ale Stověžatá stojí dál a stále je zdrojem inspirace i fascinace. A nyní se stala středobodem povídkové sbírky Praga Caput Regni editora Michaela Bronce – a vy, čtenáři, se přesvědčíte, že o Praze ještě zdaleka nebylo napsáno vše. A nejspíš budete zírat jaká by Praha mohla vlastně být!

Rozhovor s Lucií Lukačovičovou

Lucie Lukačovičová je stálicí české fantastické scény. V poslední době se však čtenářům výrazně připomněla – nejprve indicko-steampunkovou “neoverneovkou” Poslední bůh a následně svojí povídkou v antologii Ve stínu magie. A tak jsme usoudili, že by určitě nebylo od věci prohodit s touto inspirativní dámou pár slov.

Vánoční příběh

Vánoční příběh

  • Autor:
  • Nakladatelství: Alfedus s.r.o.
  • Cena: 290 Kč
  • ISBN: 978-80-260-5257-9
  • Vyšlo: 28. 11. 2013

Agentura a vydavatelství Alfedus přichází s novou knížkou pro celou rodinu s názvem Vánoční příběh. Jde o dobrodružný fantasy příběh pro děti i dospělé, který si pohrává s vizí tradičních vánočních atributů. Autoři Lucie Lukačovičová……

Číst více