Usagi Yojimbo 12: Ostří trav

Ostří trav je již dvanáctou knihou série Usagi Yojimbo, kterou u nás nakladatelství Crew vydává. Dlouhouchý Ronin Miyamoto Usagi se na českém trhu prostě prosadil tak, že to skoro svádí k dehonestujícím poznámkám o zajíčcích obecně. Skutečnost je však prostá: Usagi je skvěle udělaný komiks a úspěch si plně zaslouží. I podvanácté.

Usagi Yojimbo 12 - Ostří trav

Usagi Yojimbo 12 – Ostří trav

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 269 Kč
  • Vyšlo: 19. 3. 2010

Byl vykován v nebi a je nazývaný Kusanagi, Ostří trav – ztracený meč bohů. * Tato legendární zbraň může narušit politickou rovnováhu, což by ocenilo tajné Spiknutí osmi, prahnoucí po ukončení šogunátu……

Číst více
Usagi Yojimbo 1-17

Usagi Yojimbo 1-17

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 3 930 Kč
  • ISBN: 978-80-7449-027-9
  • Vyšlo: 26. 6. 2012

Kultovní zaječí samoraj se už propracoval i u nás k sedmnáctému pokračování a konečně se dají objednat všechny najednou. * Cyklus Usagi Youimbo se zatím skládá z knih: Ronin, Samuraj, Cesta poutníka, Spiknutí draka,……

Číst více
Usagi Yojimbo 16 - Bezměsíčná noc

Usagi Yojimbo 16 – Bezměsíčná noc

Dva bojovníci stáli proti sobě a beze slov se měřili pohledy. Dokonalé ticho přerušil čas od času zvuk dopadajícího listu. Bez jakéhokoliv varování pak oba po nekonečně dlouhé době vytáhli katany a rozeběhli se proti sobě. Svist tasených čepelí zněl jako burácení hromu, stejně tak dvojice bleskurychlých seků. Zastavili se zády k sobě. Vteřiny utíkaly a na zem stekl pramínek krve. Zůstal stát jen jeden. Jeho uši vlály ve větru… cože? Uši??? Přesně tak, je tu nový Usagi Yojimbo!

Usagi Yojimbo 15: Ostří trav II - Pouť do svatyně Atsuta

Usagi Yojimbo 15: Ostří trav II – Pouť do svatyně Atsuta

Kusanagi-no-Tsurugi, Ostří trav. Legendární meč, který byl věnován samotnou bohyní Amateratsu jejímu vnukovi a dál se předával z generace na generaci až do vlády prvního císaře Japonska. Každá bitva, v níž tímto mečem někdo vládl, ať už proti armádám nebo démonům, byla legendární, až do osudové bitvy v úžině Dan-no-Ura. Tehdy se ztratil, aby byl po staletích znovu nalezen. Jak víme z knihy Ostří trav, po nemalých útrapách ho získal Usagi Yojimbo a uložil ho v chrámu v Nagoye, ale tím příběh ještě zdaleka nekončí!

Usagi Yojimbo 14: Maska démona

Usagi Yojimbo 14: Maska démona

Rozdíl mezi mánií a kultem/fenoménem je ten, že mánie přijde, vydělá hromadu prachů, všichni si koupí podvlíkačky s obrázky postav a pak, tak rychle, jak přišla, zase zmizí a nechá si jen skalní fanoušky. A pak je kult. Kult se drží, fanoušky nabírá i mezi původními odpůrci a jejich množství se zvětšuje a zvětšuje. Přesně takový je Usagi Yojimbo.

Vidíme jen výjevy - X. (únor/březen)

Vidíme jen výjevy – X. (únor/březen)

Po tradičně slabším lednu se nakladatelé opět s vervou pustili do práce a zaplnili naše únorovo-březnové Výjevy spoustou lákavých novinek. V české fantastice se chystá jedna zajímavá knižní série, světlo čtenářského světa konečně spatří Zmije A. Sapkowského, v komiksu se vrátí Lobo, Usagi Yojimbo i Spider-Man a ve filmové sekci vás nový spolupracovník Výjevů Josef Horký pozve na hned osm žánrových a čtyři nežánrové snímky. To vše samozřejmě doplněné vyjádřením autorů, překladatelů či nakladatelů, zkrátka tím, co najdete jen v našich Výjevech. Dobrou zábavu!

10 nejlepších komiksů roku 2010

10 nejlepších komiksů roku 2010

Bilancovaní uplynulého roku se samozřejmě neobejde bez komiksů. Do závěrečného hodnocení se dostaly především mainstreamové tituly, které za velkou louží vycházely před několika lety, ale máme zde i čerstvé a dokonce i ne-tak-úplně mainstreamové kousky. Krátké resumé si neodpustíme ani v oblasti zahraničních komiksů. Vzhledem k odlišnosti vybraných titulů jednotlivým dílům nebudou přirazena pořadová čísla.

Vidíme jen výjevy – IV. (únor/březen)

Tak, nejstudenější měsíc máme za sebou a již brzy se všechno pomalu, ale jistě začne probouzet k novému životu. Mrazivý leden byl ideálním obdobím zalézt si s knížkami pod peřinu a dočíst všechno, na co během uplynulého roku nebyl čas. Nových titulů totiž moc nevyšlo. Nyní jsou ale nakladatelé po zimním spánku opět v plné síle a chystají spoustu lahůdek.