Komiksový mikroskop (14. - 20. 2. 2012)

Komiksový mikroskop (14. – 20. 2. 2012)

Uplynul další týden a my se vracíme skrze čočky Komiksového mikroskopu do vesmíru amerického vydavatelství DC Comics. Opět proplouváme mnoha vlnami největší revoluce v dějinách moderního komiksu, přesně dvaapadesáti vlnami. V tomto druhém z celkem tří dílů Mikroskopu věnovaným právě Nové Dvaapadesátce, která vám přibližuje nejzajímavější série tohoto vydavatelství, uděláme skrze superhrdinu velikou radost i fandům nesuperhrdinského komiksu. Dámy a pánové, přichází nový Animal Man!

Komiksový mikroskop (19. - 25. 3. 2012) - Crossed

Komiksový mikroskop (19. – 25. 3. 2012) – Crossed

Apokalypsa má mnoho forem. Meteority, ufouni, živly… Můžeme však s čistým svědomím říct, že nejpopulárnější je rozhodně zombie apokkalypsa. Desítky let se znovu a znovu točí filmy a seriály, píšou se knihy i komiksy. Pak jednou přišel Garth Ennis a posunul to o kousek dál. A přišel Crossed.

Komiksový mikroskop (21. - 27. 2. 2012) - Bažináč

Komiksový mikroskop (21. – 27. 2. 2012) – Bažináč

Už dvakrát jsem upřel mé oči směrem k vydavatelství DC Comics a informoval vás o jejich nové Dvaapadesátce a hodlám tak udělat i do třetice. Tentokrát, jak bylo slíbeno, přináším informace o komiksu ryze nesuperhrdinském. Sváteční oblečení nechte doma a nasaďte si gumáky, vydáme se do bažin. Přichází nový Swamp Thing!

Komiksový mikroskop (12. - 18. 12.)

Komiksový mikroskop (12. – 18. 12.)

Do svátečního ladíme i naši pravidelnou rubriku, Komiksový mikroskop. Alespoň jeho první půlku, v níž vám Vojta představí alternativní verzi Dickensovy Vánoční koledy. V té druhé se pak můžete těšit na první část pilotů nových sérií, o jejichž případném pokračování v roce 2012 rozhodnou samotní čtenáři. Enjoy!

Green Lantern: Žádný strach

Green Lantern: Žádný strach

Kdysi dávno se na Zemi zrodila legenda vesmírných sborů Green Lantern. Jmenoval se Hal Jordan a stal se největším Lanternem v historii. Překonal žlutou bariéru svého prstenu a učil ostatní, jak na to. Byl legendou celého vesmíru, dokud se vše nezvrtlo. Ve spravedlivém rozhořčení ho posedl Pralax, který pak takřka vyhubil celý sbor, dokud nebyl zastaven a zabit. Poté se stal duchem odplaty Spectrem. A nyní je zpátky jako člověk. A také jako Green Lantern.