Ambasadov - China Miéville

Ambasadov – China Miéville

Velice očekávaný román Ambasadov nabídl odpověď na otázku, jakým způsobem si navléká hard sci-fi kabátek taková ikona současné (nejen) žánrové literatury, jakou China Miéville bezesporu je, a přestože v rámci edic nakladatelství Laser-books nespadá pod značku „New weird“, buďte si jisti, že „weird“ je více než dost.

Ambasadov

Ambasadov

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 339 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-348-9
  • Vyšlo: 10. 4. 2012

V daleké budoucnosti lidé osídlili vzdálenou planetu, vlast záhadných Ariekanů, myslících bytostí, jež se proslavily ve vesmíru naprosto jedinečným jazykem, kterým umí hovořit pouze několik málo zvláštně uzpůsobených lidských ambasadorů. *……

Číst více
Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Skončilo hlasování prvního kola letošní ASFFH a přinášíme jeho výsledky. Doufáme, že pro vás budou zajímavé a třeba i podnětné při výběru knih. A samozřejmě vás srdečně zveme v sobotu 18. května 2013 od 15.00 do 16.20 na slavnostní vyhlášení Cen Akademie science fiction, fantasy a hororu, které proběhne na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze (střední hala, velký sál).

Top knihy (a komiksy) roku 2012 očima redaktorů

Top knihy (a komiksy) roku 2012 očima redaktorů

Snad jste včera pod stromečkem dostali všechny knížky, které jste si přáli, ale kdybych jich přesto nebylo dost a vy byste se chtěli poohlédnout ještě po něčem jiném, můžete se inspirovat výběrem, který sestavili redaktoři Fantasy Planet. Každý z nich vybral jednu či dvě knihy nebo komiksy z roku 2012, které se mu nejvíc líbily. Neváhejte se v komentářích podělit o vaše tipy a pochlubit se s nadílkou od Ježíška. 🙂

Komiksový mikroskop (30. 4. - 6. 5. 2012) - Dial H

Komiksový mikroskop (30. 4. – 6. 5. 2012) – Dial H

China Miéville. U nás jméno velice známé. Nádraží Perdido, Jizva, Král Krysa, Unlundun, Ambasadov a další. Jedna kniha lepší než druhá. Jeho díla se vyznačují nekonečnou fantazií a inovativními nápady někdy až za hranicí chápání. A konečně jsme se dočkali toho, že napsal komiks, který je shodou okolností součástí nové vlny Dvaapadesátky. Dial H.

Ediční plán nakladatelství Laser-books 
– leden až duben 2012 (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – leden až duben 2012 (PR)

Trochu netradičně vám přinášíme výhled do edičního plánu nakladatelství pouze na třetinu letošního roku, na druhou stranu jde o tituly, jež jsou v podstatě hotové a jejich vydání tak nestojí prakticky nic v cestě. Vzhledem k tomu, že máme konec února, některé z nich už naleznete na knižních pultech a jiné se na nich objeví co nevidět. Jak už to u Laser-books bývá, výběr je rozmanitý a každý by si měl najít to své, v letošním roce se dokonce našlo i něco pro příznivce domácí fantastiky.