CO JE TO GAMEBOOK? – druhá cást

(dokoncení clánku) STEAVE JACKSON & IAN LIVINGSTONE – edice FIGHTING FANTASY Na tricet gamebooku techto dvou autoru již vydalo nakladatelství Perseus. Všechny se vyznacují svou prostotou a vysokou obtížností. Zatím……

Rozhovor s Michaelem Broncem aneb Bloudění knižními končinami od vydavatele ke spisovateli a zpět – část první

Některé věci trvají proklatě dlouho. Zářným příkladem je tenhle dlouhý rozhovor s Michaelem Broncem, mužem, který stojí za vydavatelstvím Straky na vrbě, autorem prozatím tří dílů Tří kapitánů, šermířem a vůbec mužem mnoha řemesel. Proto jsme rádi, že po opravdu dlouhé době blížící se dvěma rokům vám tenhle rozhovor konečně můžeme nabídnout, i když zdaleka ještě není u konce. Nahlédnete do páně Broncovy nakladatelské duše i do běhu jeho řemesla.

Cesta šamana aneb LitRPG ve fantasy kabátku

Pokud máte rádi dobrou fantasy, ale zároveň se nedokážete odtrhnout od monitoru při hraní (nejen) online RPGček, máme pro vás skvělou zprávu. Na knižní trh totiž přichází netradiční spojení obou těchto zdánlivě neslučitelných věcí. Ani my jsme si nedokázali donedávna přestavit, jak to může fungovat, ale série Cesta šamana ukázala, že je to možné a navrch i zábavné!