Komiksový mikroskop - Before Watchmen: Ozymandias

Komiksový mikroskop – Before Watchmen: Ozymandias

DC Comics vydává jako zběsilé. Tentokrát jsem si pro vás připravil další první číslo série, která byla ze začátku přijímána velice kontroverzně (společně s protivným brumláním Alana Moorea), ale stále dokola dokazuje svoje kvality. Další kousek do skládačky Before Watchmen se objevil. A tentokrát je to setsakramentsky důležitý kousek k doplnění celkového pohledu. Pojďme se vrhnout na Ozymandia.

Komiksový mikroskop - Before Watchmen: Nite Owl

Komiksový mikroskop – Before Watchmen: Nite Owl

Psal se rok 1986, konkrétněji září, když vyšlo první číslo komiksu Watchmen. A aniž by to kdokoliv čekal, zrodil se kult. Kult, který se dodnes vydává a dočkal se i vynikajícího filmového zpracování. Když se na to dílo ale podíváte blíž, zjistíte, že něco chybí – první kapitola, ne prequel, ale příběhy před Watchmeny. A proto jsou tu Before Watchmen.

Komiksový mikroskop (28. 2. - 4. 2. 2012)

Komiksový mikroskop (28. 2. – 4. 2. 2012)

Posledních pár týdnů jsme poněkud zanedbávali Marvel, nezdá se vám? Mně teda jo, ale není se čemu divit, po tom, co předvedli s eventem Fear Itself. Buďme upřímní a dejme za pravdu přezdívce, kterou si vysloužil – Shame Itself. Ale nyní se na nás chystá novinka, která by takovým zklamáním být nemusela. Navíc tu máme i jednu novinku z DC.