P jako Pevnost aneb fantazie vládne i dubnu! (PR)

Očekávání letošního příchodu hollywoodské adaptace klasického bublinového rebelství V jako vendeta se mnohde mísilo s pesimismem a značnými obavami. Dnes už si dovolíme tvrdit, že neprávem. Vojtěch Čepelák pro vás má hned šest stran argumentů, proč se stát komiksovým maniakem, Martin Fajkus rozpitval ságu Věk rozvratu a pohovořil s jejím autorem Markem Chadbournem, Petra Neomillnerová navštívila magický slovanský pantheon, ochuzeni nebudete ani o povídky, recenze, hry… Tak jdeme na to…

2006 – Česká sci-fi – Jiran Jaroslav (ed.)

Jaroslav Jiran vybral z českých luhů a hájů deset kousků do nové povídkové knihy, jež navazuje na starší titul 2101: česká odysea. Celkem sebevědomě se na zadní straně obálky tvrdí: „…deset povídek, které dokazují, že naše současná domácí sci-fi již dosáhla velmi dobré úrovně a vyrovná se i tvorbě známých angloamerických autorů SF.“ Nuž, nechvalme dne před večerem a pojďme se podívat, co nám J. Jiran připravil.

2006 – Česká sci-fi – Jiran Jaroslav (ed.)

Mladá fronta ve spolupráci s Ikarií navázala na řadu dříve vydaných knih a v rámci edice Ikaros vypustila na trh další povídkový sborník. „2006:Česká sci-fi“ navazuje na předchozí počiny jak formátem, tak úpravou obálky (tradičně od Martina Zhoufa) a okruhem, z něhož byli vybíráni autoři. Najdeme zde deset povídek, které reprezentují různé subžánry sci-fi.