Malý bratr – Doctorow Cory

Malý bratr – Doctorow Cory

Ano, název je odvozen od Velkého bratra. Ne toho, který tě vidí ve známé reality show, nýbrž od toho původního, který tě viděl v legendární Knize (velké K v tomto případě není chyba) George Orwella 1984. S ní však nemá román Coryho Doctorowa mnoho společného.

Cory Doctorow: Malý bratr

Cory Doctorow: Malý bratr

Sedmnáctiletý Marcus alias w1n5t0n je přesvědčený, že zná všechna pravidla hry – a finty, jak je obejít. Je chytrý, pohotový a vyzná se v dnešním sesíťovaném světě, takže si lehce poradí i s vlezlým špiclováním své střední školy. Jednoho dne se mu svět obrátí vzhůru nohama – vyrazí s kamarády za školu a před jeho očima dojde k teroristickému útoku na San Francisco. A protože zrovna byli ve špatnou chvíli na špatném místě, ocitnou se v moci Ministerstva vnitřní bezpečnosti, které je obratem uklidí do tajné věznice k několikadenním nevybíravým výslechům. * Když je konečně propustí, zjistí Marcus, že se jeho město změnilo v policejní stát, kde se s každým zachází jako s potenciálním teroristou. Nikdo by mu neuvěřil, co se stalo, a tak mu zbývá jediné: vyřídit vnitřní bezpečnost vlastními silami. * Dokáže dospívající hacker vyhrát nad úřady, které se vymkly kontrole?

Malý bratr

Malý bratr

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 279 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-455-1
  • Vyšlo: 5. 10. 2011

Sedmnáctiletý Marcus alias w1n5t0n je přesvědčený, že zná všechna pravidla hry – a finty, jak je obejít. Je chytrý, pohotový a vyzná se v dnešním sesíťovaném světě, takže si lehce poradí i s vlezlým……

Číst více
Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Včerejší sobotní odpoledne se neslo také v duchu předávání Cen akademie SFFH za rok 2011. Byli jsme samozřejmě při tom, takže vám přinášíme výsledky. Všem vítězům gratulujeme.

Nejlepší science fiction a fantasy 2010 - Strahan Jonathan (ed.)

Nejlepší science fiction a fantasy 2010 – Strahan Jonathan (ed.)

Devětadvacet. Devětadvacet možností, jak najít tu správnou povídku podle svého gusta, vystrkat ji na nejvyšší piedestal oblíbenosti a moci si říct, že aspoň tahle stála za koupi celého svazku. A navíc je možné, že nebude jen jedna. Radím, kašlete na jména. Ano, sice se na vás zubí, hned jak obrátíte knížku zadní obálkou k sobě, ale může se stát, že profláklému jménu neodpustíte poněkud průměrnější dílko, zato autor, o kterém jste doteď neslyšeli, vás překvapí. Tak se pojďme mezi ty mrštné rybky ponořit a hezky si je jednu po druhé vytáhnout na světlo.

Novoroční soutěž FP o nejkrásnější knihovnu - PRODLUŽUJEME!

Novoroční soutěž FP o nejkrásnější knihovnu – PRODLUŽUJEME!

Nový rok si už odkroutil dva týdny, a tak je nejvyšší čas odhalit pravidla naší tradiční novoroční soutěže. Vloni se bilancovalo, letos vás čeká něco méně náročného (vybrat z té spousty úžasných filmů, komiksů a knih nějaký top je vážně dřina, vyzkoušeli jsme mimo soutěž na vlastní kůži), ale jistě ještě atraktivnějšího a zábavnějšího. Vyhrát jednu z šesti báječných cen vám totiž bude moci fotka vaší domácí (nejen fantastické!) knihovničky.

Ediční plán nakladatelství Triton na září-říjen 2011 (PR)

Ediční plán nakladatelství Triton na září-říjen 2011 (PR)

Podívejte se, čím v září a říjnu naplní pulty knihkupectví nakladatelství Triton. Chystá se hned osm nových titulů, pokračování oblíbených sérií i první díly nových. Zombie steampunk, ambiciózní dětská fantastika či působivý scifi thriller – seznamte se s kandidáty na místo na vašich nočních stolcích.

Ediční plán nakladatelství Triton - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Triton – 1. pololetí (PR)

Kromě pěti již avizovaných titulů (najdete je zde), které vyjdou v druhém únorovém týdnu, chystáme pro první pololetí tohoto roku další zajímavé tituly. Vzhledem ke skutečnosti, že mnoho slibovaných titulů z loňského roku bylo z různých důvodů přesunuto na rok letošní, nechceme slibovat více, než můžeme splnit, a proto zde uvádíme jen ediční plán pro první pololetí. Jeho podoba však není definitivní. Tituly jsou řazeny abecedně, nikoliv podle termínu vydání.

Vidíme jen výjevy – V. (duben/květen)

Výjevy máme rádi a doufáme, že vy také. Dokonce, protože jsme optimisté, doufáme, že je mají rádi i nakladatelé. Nejen že se jedná o službu jejich počinům, ale navíc si mohou psát a povídat s mladými, inteligentními a krásnými lidmi, kteří je slušně (třeba ve tři ráno) a nenásilně (díky googlu vím, kde bydlíš a parkuješ) prosí o nějaké to vyjádření, případně kontakt na žádoucí osobu (ještě se můžeš zachránit, ale musíš udělat tohle…). Vlastně je udržujeme v pohotovosti a ve formě, že jo?