Mlok 2003

Tradice nedlouhá, ale přesto. Tradice, že vítězné práce Ceny Karla Čapka vycházejí každý rok ve sborníku s názvem Mlok. I tentokrát jde o solidní sborník povídek, který by neměl ujít nikomu, kdo se zajímá o českou fantastiku.

Mlok 2003

  • Autor:
  • Nakladatelství: Cena Karla Čapka
  • Cena: 199 Kč
  • ISBN: 80-239-0998-3
  • Vyšlo: 7. 7. 2003

Reprezentativní sbírka vítězných prací Ceny Karla Čapka za rok 2003 Boj s drakem, špetku antihmoty, smutný konec národa hobitů, souboj s pohlednicemi, milostný trojúhelník na vesmírné základně, tajemnou bytost z lesů mrtvé planety, soukromý……

Číst více

Ceny Akademie SFFH za rok 2003

Na postu moderátora doprovodil tradičního Romana Lipčíka také Richard Klíčník, jinak vše zůstalo při starém. Nejvýznamnější domácí ceny v žánrech SFFH se opět rozdávaly na veletrhu Svět knihy. Zde jsou komentované výsledky.

Ochutnávka blížícího se Istroconu Martini 2003

Už jsme vám přinesli pozvánku na tento jedinečný bratislavský con, tentokrát přinášíme pár střípků z programu – budou se křtít nové knihy (Pavelková, Červenák) i hudební alba (Alvaréz Peréz), jako hlavní host bude uveden Craig Parker (Haldir), z archivů se vytáhnou zajímavé snímky (Divoká planeta), uskuteční se turnaje (Warcraft 3) a tak dále neustále…

Za okraj Světa – Dufková Edita

V tomto roce vydalo nakladatelství Laser-books svou historicky devátou „českou“ knihu: a sice sbírku povídek Editě Dufkové. Zahrnuje deset povídek a šest mikropovídek (pod souborným názvem Nezvrácené osudy), z toho čtyři texty nové (budeme-li Nezvrácené osudy považovat za jeden kus) a jeden přepracovaný (Pisatelé osudu (Mlok 2003) -> Vymítání andělů). Kniha je doplněna autorčinou bi(bli)ografií a doslovem Jaroslava Mosteckého.

Psát se člověk naučí jedině psaním, tvrdí spisovatelka Jana Rečková

Kdo by neznal Janu Rečkovou? Autorku, která už vydala přes dvacet románů a přes stovku povídek v žánrech sci-fi, fantasy i hororu. Nenajdete periodikum či zásadnější antologii, kde by se neobjevilo její jméno. Nosí titul Lady fantasy, je držitelkou několika Mloků a Ikarů i nominací na cenu Akademie SFFH.V době, kdy vstoupila do světa literární fantastiky, se v něm tolik ženskými autorkami nehemžilo jako dnes, a působila tak trochu jako zjevení, nad kterým mnozí žasli. A přitom ona sama se vyznačuje až přehnanou skromností a sebekritikou.

Parcon 2011 od A do Ž (PR)

Parcon 2011 od A do Ž (PR)

30. ročník tradičního národního conu se popáté vrací do Chotěboře 18. – 21. 8. 2011, aby posílil díky pořadatelským zkušenostem, propracované organizaci, příjemnému prostředí, široké nabídce služeb, levnému a bohatému občerstvení, blízkému ubytování v různých kategoriích. A samozřejmě díky úžasnému programu.

Cesty k fantastice VII. - Jana Jůzlová

Cesty k fantastice VII. – Jana Jůzlová

Vzpomínáte si na náš projekt Cesty k fantastice, v němž jsme vám nabízeli články osobností české a slovenské fantastiky na téma “jak jsem k fantastice přišel”? V novém roce ho oprašujeme a jako první vám svou cestičku předkládá redaktorka a autorka Jana Jůzlová, která svému příspěvku dala výstižný název Jak jsem k fantastice přišla aneb Za vším hledej muže (většinou).

1 2