Princezna - Pilipiuk Andrzej

Princezna – Pilipiuk Andrzej

Připravte si alchymistické aparatury, nože a pistole, polský Krakov ještě nikdy nebyl tak nebezpečný. Průvodcem vám budou tři velmi výjimečné ženy, kterých se však nesmíte ptát na jejich věk. Buď by se urazily, nebo byste jim nevěřili. A na rovinu, tato kniha neobsahuje Jakuba Vandrovce! (Možná.)

Księżniczka (Princezna) – Pilipiuk Andrzej

Andrzeji Pilipiukovi u nás nedávno vyšla čtvrtá kniha povídek, jejichž hrdinou je Jakub Vandrovec, avšak příběhy věčně opilého exorcisty nejsou to jediné, co vytvořil jeho deformovaný mozek. Minulý rok mu v Polsku vyšla i kniha „Sestřenky“ a letos se čtenáři dočkali jejího pokračování s názvem „Princezna“. Možná si vzpomínáte, že jsem ze „Sestřenek“ nebyl zrovna nadšen, i když jako kniha pro mládež není k zahození. Jakpak si tedy vede nová kniha Velkého Grafomana?

Sestřenky 2 - Princezna

Sestřenky 2 – Princezna

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 199 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-323-6
  • Vyšlo: 3. 3. 2011

Upír kolem sebe vytváří specifickou atmosféru. Cosi subtilnějšího než vůně. Cosi, co lovec upírů vyciťuje šestým smyslem, smyslem pro lov. A tento smysl přivádí do Krakova hned dva lovce najednou. *……

Číst více

Dědičky (Dziedziczki) – Pilipiuk Andrzej

„Dědičky“ jsou už třetím románem z cyklu o osudech sestřenic Kruševských. Kniha sice zatím vyšla pouze v Polsku, ale protože první díl tohoto cyklu s názvem „Sestřenice“ se letos objevil i u nás, je zde reálný předpoklad, že se jí dočkají i čeští čtenáři. A to tím spíše, že kvalita a čtenářská atraktivita šla oproti první části rozhodně nahoru.

Ediční plán nakladatelství Laser-books - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – 1. pololetí (PR)

Také nakladatelství Laser-books odkrývá svůj ediční plán, tentokrát na první pololetí roku 2011. Jak už je u Laseru zvykem, na své si přijdou čtenáři science fiction i fantasy. Chystají se nové knihy Williama Gibsona, Andrzeje Pilipiuka, Daniela Abrahama, Orsona Scotta Carda, Elizabeth Bearové, Scotta Lynche, M. Johna Harrisona, Poula Andersona a Alana Campbella. V nových vydáních se objeví česky již publikované knihy Orsona Scotta Carda, Alfreda Bestera, Roberta Silverberga a Isaaca Asimova. A jako velké překvapení se chystá skvělá nová antologie Meče a temná magie skvělé editorské dvojice Jonathan Strahan a Lou Anders.

Jak psát fantastiku 1/2

Rady pro začínající autory bývají často nedocenitelné. Se svou troškou do mlýna přispěl i polský spisovatel Andrzej Pilipiuk, jehož už dnes známe i Česku. Před Vánoci vyšla jeho populární sbírka humorných povídek Kroniky Jakuba Vandrovce. Ale pozor, čtenáři Pilipiukových povídek už vědí, že autor dovede být i dostatečně ironický!