Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Na Fantasy Planet se už objevily reportáže mých kolegů, kteří byli na FF poprvé. Možná si ještě pamatujete, jak zhruba před rokem vyšla moje první reportáž z festivalu, která byla také plná nadšení, úžasu a snahy stihnout toho co nejvíc. Letos jsem naplno pochopil, jakým vývojem může fanoušek projít. Moji drazí redakční kolegové psali o tom, jak strávili FF na přednáškách, a já jej strávil v hospodě.

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Rok se s rokem sešel, fanoušci fantasy a sci-fi se taky sešli, Festival fantazie proběhnul a nám nezbývá, než se začít těšit na příští ročník. Než ale tak učiníme, můžeme zavzpomínat, jak proběhl ten letošní.

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

16. ročník největšího conu je za námi! Kdo FF zná, tomu není třeba něco dodávat. Snad jen zamáčknout slzu. Kdo FF nezná, ten by se měl zastydět a hned to napravit. A co ještě? Snad už jen slova jedné z přednášejících: bylo to „crazy“, „awesome“ a vůbec…

Festival fantazie 2012

Festival fantazie 2012

Chuchvalce nedělní ranní mlhy se líně válí po rosou skrápěné zemi. Hodinky ukazují pět hodin ráno. Chotěboř tone v těžkém, ospalém tichu. Jen několik postav naruší nehybnost celé scenerie. Potulujeme se po okolí a mluvíme. Udržujeme se tak vzhůru, abychom neusnuli tam, kde právě stojíme. Za mnou je neutuchající smršť lidí, informací, zábavy, nadšení, radosti, potu, slz, mužů, žen, psů, zbraní, videoher, deskových her, piva a Festival fantazie. V živé paměti se mi mísí historie s přítomností do jediného slitého momentu.

Druhá reportáž z FanCity

Druhá reportáž z FanCity

Minulý rok jsme dali sbohem Festivalu fantazie Speciál a nyní nastal čas seznámit se s jeho nástupcem – FanCity. Jeho historicky první ročník proběhl ve dnech 26. – 30. 10. 2011 v prostorách KC Novodvorská v Praze. Přesun festivalu z Chotěboře do Prahy však nebyl jediná změna, které jsme se dočkali.

FanCity 2011

FanCity 2011

Změna je život! Tímto heslem se nechal vést ředitel Festivalů fantazie Václav Pravda. Místo neustále se měnícího a nejistého FF Speciálu v Chotěboři se rozhodl přesunout akci do Prahy a změnit jí jméno.

16. Pragocon nebo 3. PragoFFest? Co je nového? (PR)

16. Pragocon nebo 3. PragoFFest? Co je nového? (PR)

Ne, nejde o konkurenci – Pragocon proběhne potřetí pod taktovkou týmu Festivalů fantazie. Samozřejmou součástí bude i GameFFest a obě akce jsou zastřešeny pod hlavním názvem PragoFFest. Proběhne 2. – 5. února 2012 opět v Modré škole (Kupeckého 576, Praha-Háje). Kromě zrušení přihlášky nabízí i další novinky, pojďte se s nimi seznámit.

Parcon trochu jinak (a lépe)

Parcon trochu jinak (a lépe)

Několik posledních Parconů trpělo nedostatkem návštěvníků a ne zcela zvládnutou organizací, na letošní rok byla proto Václavem Pravdou a jeho týmem naplánovaná velká chotěbořská resuscitace. Neproběhla úplně na jedničku, a kdo ví, jak to s naším národním conem bude od roku 2013 dál, ale snad nikdo návštěvy Chotěboře na konci léta nelitoval – letošní Parcon byl totiž rozhodně příjemným a zajímavým zážitkem.