Zelená – Antonín Martin D.

Málokdy obrázek na obálce tak dokonale vypovídá o obsahu a zároveň i klame, jako v případě titulu Zelená. Budí totiž dojem, že jde o jakýsi standardně šílený komiks. A to je klam. Ne, že by obsah nebyl dostatečně šílený, ale navzdory prvnímu dojmu při pohledu na obálku a obrazovou přílohu nejde o komiks.

Zelená

Zelená

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 180 Kč
  • Vyšlo: 12. 9. 2008

Konečně je tady druhý román Martina D. Antonína. * Zelená je skvělým příběhem, který se hned tak nevidí. Ve světě elfů, orků a goblinů se odehrává hrdinská story, jejiž hlavními……

Číst více

Reportáž z PevnostConu 2023

Jak se již stalo tradicí, má naše redakce vždy na PevnostConu nějakého zvěda. Letos se reportážního pera ujal Honza Procházka (za což mu jménem redakce děkujeme) a rád se podělil o své dojmy a také fotografie.

Legendy české fantasy – druhý svazek – ed. Ondřej Jireš

Číst antologie Ondřeje Jireše je pro pravověrného fanouška domácí fantastiky svátkem. Před devíti léty vyšel první svazek Legend české fantasy a sklidil poměrně slušný úspěch, když se dočkal i druhého vydání. Takže se samo nabízelo, aby se před pár lét Ondřej Jireš rozhodl, že koncept textů z významných cyklů české fantasy zopakuje. Nějaký ten pátek trvalo, než se mu sešlo dost materiálu, aby z toho vznikla kniha, ale povedlo se a my tak můžeme zhodnotit, jaká je ta nadcházející generace tvůrců domácích sérií.

Kladivo na čaroděje: křest 8. dílu a gigantická autogramiáda

Kladivo na čaroděje: křest 8. dílu a gigantická autogramiáda

Osmý díl oblíbené série akční urban fantasy se blíží, na pulty knihkupectví zamíří Pekelná šleha již v úterý 7. dubna. Všechny dosavadní (a jednoho budoucího) autory budete moci potkat v pátek 10. dubna, kdy se od 18.00 v pražském Knihkupectví Fantasya uskuteční velkolepý křest spojený s autogramiádou a velkou afterparty. Na co se můžete těšit?

Mrtvý v parovodu – Vlado Ríša (ed.)

Mrtvý v parovodu – Vlado Ríša (ed.)

Útočí na nás čím dál víc: pára prýští mezi ozubenými koly a viktoriánští gentlemani a odvážné dámy prožívají neuvěřitelná dobrodružství. Zatím ale především na stránkách knižních překladů. První česká povídková antologie, která se vysloveně hlásí ke steampunku, paradoxně vlastně žádný steampunk v původním významu toho pojmu neobsahuje. Pokud máme hledat nějaký spojovací motiv blízký tomuto žánru, pak by to mohly snad být jedině parní stroje, které se objevují ve všech příbězích knihy.

Reportáž z Tolkienconu

Reportáž z Tolkienconu

Nový rok pro fanoušky Tolkiena přináší hned zkraje jednu ze stěžejních událostí – Tolkiencon. Možná v posledním roce existence planety tak, jak ji známe, začínal con v pátek, a ještě k tomu třináctého, a pokračoval až do neděle. Hned na úvod byla v programu avizována oslava desátého výročí conu aneb Dlouho očekávaný dýchánek, a tak se poprvé po mnoha letech slavilo opravdu ve velkém. Hostina se vystrojila v tělocvičně, pořadatelé zajistili něco k sezobnutí, a krom toho mnoho hodujících s sebou přineslo něco z vlastní kuchyně, takže se hodovalo skutečně ve velkém hobitím stylu.

Živí mrtví 2 - Míle a míle

Živí mrtví 2 – Míle a míle

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 299 Kč
  • Vyšlo: 29. 11. 2010

Skupina přeživších kráčí světem, který ovládají mrtví a snaží se najít bezpečné místo. Jenže bezpečí se hledá hodně těžko a smrt se skrývá i na těch nejnevinnějších místech a při každém……

Číst více
1 2