Komiksový mikroskop – Dungeon and Dragons: The Cutter

Každý z vás dozajista zná Dračí doupě, tedy hru na hrdiny, ne ten otřesný film. A pokud neznáte Dračí doupě, tak určitě znáte Dungeon and Dragons. Prostě určitě znáte herní systémy, kdy jeden z hráčů vypravuje a řídí příběh a ostatní se stávají hrdiny či padouchy prožívající různá dobrodružství. Samozřejmě, že tyto herní světy mají spousty příběhů a mýtů v knihách a naštěstí čím dál více i v komiksech. Jedním takovým příběhem je i Dungeon and Dragons – The Cutter.

The Cutter

Vše začíná soubojem mezi drowskými sourozenci Teirflinem a jeho sestrou Doum’Wielle. Celý souboj sleduje jejich otec Tos’Un Armgo, který je odpadlík komunity temných elfů. Jeho dvě ratolesti ovšem nebojují jen tak pro legraci, ale o otcův meč jménem Khazid’Hea, The Cutter. Když se prokoušete všemi těmi bláznivými drowskými jmény, přijde na řadu souboj samotný, ve kterém nakonec zvítězí Doum’Wielle, i když si trochu vypomůže magií. A proti tomu její bratr dosti nahlas protestuje. Naštvaný je hlavně proto, že duel nebyl jen tak pro srandu králíkům, ale jeho vítěz se má stát majitelem otcova legendárního meče. A Teirflin to rozhodně nehodlá nechat jen tak.

Scénář tohoto velmi příjemného čísla má na svědomí chlápek jménem R.A. Salvatore, který je u nás proslavený svou ságou o jiném drowském uprchlíkovi, Drizztu Do’Urdenovi. Díky němu si i tato úchylná a zvrhlá rasa získala velkou oblibu po celém světě, a tak se není čemu divit, že i tento příběh se věnuje temným elfům. Mimo Drowy je ovšem důležitý další detail – samotný meč, který dal sérii jméno. Myslím si, že nejen mě, ale všechny fanoušky DnD a Baldur’s Gate potěší fakt, že Cutter patří mezi meče s duší, tedy jednoduše mluvící meče, které mají osobnost. A tenhle meč je rozhodně jeden z těch šílených.

První číslo se tedy ve výsledku povedlo, a to i přes nevýraznou kresbu, která nijak neurazí, ale ani jsem z ní nebyl kdovíjak odvařený. Jako přírůstek do fantasy komiksové sbírky povinnost.

Vojtěch Rabyniuk (redaktor)

vojta.rabyniuk@fan­tasyplanet.cz

Přečtěte si také minulé díly Komiksového mikroskopu.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

1 komentář

  1. -s
    Protože to koncové -S v DungeonS chybí v krátkém článečku hned třikrát, zmenšuje se tím doufám nebezpečí, že jde o pouhý ojedinělý překlep a že budu za hnidopicha, když na to upozorním 🙂

Zveřejnit odpověď