Dragon – synové Atlantidy

  • Autor:
  • Nakladatelství: Ivo Železný
  • Cena: 49 Kč
  • Vyšlo: 1. 11. 2001
  • Žánr: Fantasy
  • Provedení: brož.
  • Autor obáky:
  • Počet stran: 186

Atlantida se ponořila do oceánu. Uplynuly dva tisíce let a lidstvo upadlo zpět do primitivního života. V mýtech a legendách však přežívá vzpomínka na Atlantidu a na „zlatý věk“. Přežil dokonce i jeden Atlanťan: „spící bůh“ DRAGON. Kniha I – Starobylé město Urgor sužuje vražedné sucho a neznámá horečnatá nemoc kosí obyvatele po tuctech. Do města přijíždí smrtelně raněný jezdec s tajemným poselstvím: „Slunce bude pohlceno!“ Temní strážci hodlají obětovat princeznu… Kniha II – Do starobylého Urgoru se pomalu vrací pořádek, lid vyhání poslední zbytky temných strážců, kteří se snažili uchvátit moc. Skupina udatných hrdinů se vydává na strastiplnou cestu za horskými proroky. Netuší však, že svržený vládce temných strážců se nechce vzdát a chystá na ně krutou léčku…

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. mám!
    a vypadá to opravdu úžasně. Už se těším, až si počtu

  2. Jj, v knihkupectví jsem dnes neváhal ani vteřinu, už jsou Dámy na nočním stolku 🙂

  3. Vzhledem k tomu, že Jonathan Strange byla obrovská nuda za velké peníze ( no zaplatil jsem reklamu jako stovky jiných kupujících…), tak do tohohle už nejdu.

  4. to Jan
    Jonathan Strange obrovská nuda? tak to jste asi četl špatnou knihu. Ta kterou jsem přelouskal já za dva týdny byla jednou z nejlepších knih, jaká se mi kdy dostala do rukou

  5. To Jan: Mě taky nebavila. Koupil jsem si ji zblbnut tady na FP a kniha byla rozvleklá a celkem o ničem. Vše už bylo stokrát řečeno před Strangem. Takže si dám pozor, abych se zas nevydal, když mám políčeno na lepší věci. Však voni to zas zlevní jako Jonathana.

  6. Nikomu neberu jeho názor, nicméně souhlasím s Gaimanem, který vyhlásil Jonathan Strange a pan Norrell za největší anglický fantastický román za posledních sedmdesát let. Pro mě spolu s Nádražím Perdidem nejzásadnější věc poslední dekády.Do tohohle jdu nejspíše taky, sic povídky obecně nemusím. Četl někdo, neslevila Susanna Clarková z laťky, nebo ji snad navýšila?

  7. To Pa
    Nezlevní ani omylem. Problém s JSaPN spočíval v tom, že nakladatel dotiskl po deseti tisíci prodaných výtiscích dalších 5000 – a z těch už se prodalo jen tisíc. “Dámy z Grace Adieu” naopak vycházejí ve velmi konzervativním nákladu, takže tohle se prostě stát nemůže. Navíc Argo svoje knížky do slev nedává.

  8. někdo holky, jiný vdolky. já clarkeovou rád. a velmi. umí všechno, co po literatuře chci: nápady, jazyk, jemný humor, atmosféru a hlavně přesah. JSaPN mě dostali na celé čáře, četl jsem je celkem třikrát (jednou v originále, než vyšli u nás, a pak ještě dvakrát česky), stálo to za to. když mi právě anglické vydání dával kamarád jako dárek s tím, že je kolem toho venku haló, moc jsem mu nevěřil. dnes má JSaPN čestné místo v mé knihovně třeba spolu s Atlasem mraků nebo Lístkem na Tranai.

  9. Sláva. Na tohle jsem se opravdu moc těšila. Mě JSaPN uchvátili, takže tohle je jasná volba, už mám spolu s Posledním argumetnem králů objednáno a čekám až to dorazí 😀

  10. Povídky jsou to půvabné a vhodně doplňují román. Clarková je psala souběžně, což je znát, atmosféra je v nich zachována. Navíc kniha je nádherná, formálně jedna z těch nejhezčích – plátěna vazba, ilustrace Charlese Vesse. Argo odvedlo vysoce nadprůměrnou práci.

  11. Jj, Argo dělá radost. Jejich knihy mám rád i díky velmi pěkné úpravě.

  12. Clarková
    Nevíte někdo, jestli Clarková dál píše, případně co píše?

  13. Jamesovi
    Susanna Clarková bohužel trpí únavovým syndromem, takže šance, že od ní ještě něco uvidíme, je dost malá 🙁

  14. Clarke currently resides in Cambridge… She is working on a book that begins a few years after Jonathan Strange & Mr Norrell ends and which will center around characters who, as Clarke says, are “a bit lower down the social scale”.Ta zpráva je aktualizovaná v lednu, tak těžko říct, co to znamená.

  15. Nechci být škarohlíd, ale to Susanna říká prakticky v každém interview po JSaPN.

Zveřejnit odpověď