Zveme začínající spisovatele na 5x5x Triumvirát

Ústřední knihovna na Mariánském náměstí v Praze 1 zve začínající spisovatele na skvělý workshop. Chcete se zlepšit, zamakat na svém stylu i stavbě svých prací? A k tomu potkat zajímavé a inspirativní hosty a lektory?

A nyní předáváme slovo samotným zástupcům Triumvirátu:

Chceš se naučit psát? Stát se během pěti setkání skvělým spisovatelem, vyhrát literární soutěž a zadělat si na bestseller? Tak ne, tohle tě nenaučíme – to tě totiž nemůže naučit nikdo. To je totiž jenom na tobě. Literární dílna ti může jen pomoct, aby ses naučil lépe řemeslo, a snáze mohl objevovat svůj talent. A v tom jsme nejlepší.

Městská knihovna v Praze a Triumvirát vyhlašují další kolo literárního workshopu 5x5xTriumvirát. Pět sobotních setkání naplněných intenzivní prací, povídáním, psaním, přednáškami a setkáními se zajímavými hosty. Pět setkání, které vás posunou o krok dál. A to je slib, který můžeme splnit.

Co bude náplní workshopu?

Projdeme si společně od základů, jak se staví dějová linie, budují světy, vytvářejí charaktery, ale také se budeme věnovat otázkám, jak přijímat i poskytovat kritiku, kde čerpat inspiraci a dalším záležitostem kolem psaní. V našem snažení nám pomohou i zajímaví hosté (kteří budou pro účastníky překvapením) z řad spisovatelů, korektorů i dalších odborníků. Výstupem celého workshopu pak bude vaše vlastní (lepší) povídka a především spousta nových znalostí. Teď už zbývá jen poslední otázka:

Jak se přihlásit?

Každý, kdo je ochoten v průběhu roku obětovat pět sobot a během nich se pět hodin intenzívně věnovat teorii psaní, kritice a všemu kolem toho, může do 15.3.2020 zaslat svou povídku na mail knihovna@triumvirat.cz. Chceme fantastický žánr, v rozsahu 5-10 normostran (1 NS = 1.800 znaků včetně mezer). Povídka nemusí být vyšperkovaná, stačí psaná na „hrubo“ (to je naopak vítané, aspoň lépe uvidíte změny), ale určitě dopsaná. A potřeba bude i průkazka do knihovny, ale ta se dá zařídit až na místě. Jinak je pro účastníky workshop zdarma – a to je věc, kterou vám nabídne málokdo.

Sečteno a podtrženo

Jestli si myslíte, že tohle je to pravé pro vás, tak si zapište do kalendáře termíny 21.3., 25.4., 23.5., 20.6., 12.9. a uvidíme se na viděnou. Sejdeme se v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí (Praha 1, jen kousek od zastávky metra Staroměstská).

A pokud máte pocit, že potřebujete vědět víc, všechny podrobnosti najdete na téhle stránce: https://triumvirat.cz/2020/03/5-x-5-x-triumvirat-2020/?fbclid=IwAR0OYM6xqfD2aFhQ8iCdMJjHL1zX3dLZjgMrYUVBIJAtkTJ0zWYIdZDNOTA

 

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď