Ediční plán nakladatelství Brokilon (PR)

Co připravuje Brokilon na tento rok? Zlato Arkony 2, Tinu Salo i zaklínačku Lotu, další díly oblíbené série Kouř, dokončení cyklu Zrcadlo a spoustu dalších lahůdek! Podívejte se a napište nám, na co se nejvíc těšíte.

Petra Neomillnerová: Tanec s carevnou (Tina Salo 6)

Velké Rusko, matička Moskva a tundra kolem Norilska, tam se ztratí víc, než jen jedna upírka. Tina s Kayem musí opustit vlídnou náruč města na Vltavě, a tak se vydávají na Sibiř hledat uneseného Timoteje. Na Sibiř míří i Dyre a za polárním kruhem se Tina setká s rodinou – s celou rodinou…

Vyjde v březnu.

Rachel Caine: Ples mrtvých dívek (Upíři z Morganville 2)

Před Claire leží několik výzev. Musí obstát ve škole, která upřednostňuje krásu před chytrostí, a potýkat se s vraždícími spolužačkami na koleji. Navíc zjistila, že univerzitnímu městu Morganville vládnou živí mrtví.

Vyjde v březnu.

Juraj Červenák: Zlato Arkony 2 (Černý Rogan 2)

Dokončení dvoudílného románu.

Vyjde v březnu/dubnu.

Tanya Huffová: Kouř a zrcadla (Kouř 2)

Druhý díl trilogie navazující na cyklus Krevní pouta.

Vyjde v březnu/dubnu.

John Ringo/Travis Taylor: Ostrý dráp (Zrcadlo 4)

Závěrečná část military SF cyklu „Zrcadlo“.

Vyjde v dubnu.

Juraj Červenák: Conan a dvanáct bran pekla (nové vydání)

Zpočátku to vypadalo jako dobrý nápad – Conan se vydal do Stygie, aby se v malém království v povodí Vedžo, která je přítokem zlověstné řeky Styx, pokusil vykrást hrobku dávného vládce v Údolí stínů.

Vyjde v dubnu/květnu.

Vladimír Šlechta: Zahrada sirén (Gordonova země 1)

Mohlo by se zdát, že se prastará proroctví naplňují.Vévodstvím Barro se přehnal mor. Alarich Touraine, zvaný Temný mág, konečně zemřel. A paedwankové, Mořští lidé, se se svými hromovými holemi vydali dobýt Gordonovu zemi.

Vyjde v květnu.

Jan Hlávka, Jana Vybíralová: Mráz a hry (Algor 1)

Anotace se připravuje.

Vyjde na jaře/v létě.

Petr Heteša: Fatal Virtual

Přežil jsem to. To vám můžu říct klidně předem, i když si nejsem jistý, jestli ten zbytek života ještě k něčemu bude. Zdroje energie na Zemi docházely mnohem větší rychlostí, než s jakou pracovaly vědecké týmy na vymýšlení úplně nových. Přitom to bylo od začátku tak snadné…

Vyjde v létě.

Rachel Caine: Půlnoční ulička (Upíři z Morganville 3)

Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

Vyjde v létě.

David Sherman/Dan Cragg: Ocelová rukavice (Starfist 3)

Anotace se připravuje.

Vyjde v létě/na podzim.

Glen Cook: Děj se vůle Noci (Zástupci Noci 3)

Největší tajemství Pipera Hechta spočívá v tom, že umí zabíjet bohy. Není zase tak velké tajemství, že kromě toho umí vítězit ve válkách. Piper Hecht je díky onomu tajemství nebezpečný, ale kvůli svým schopnostem a pověsti se v nebezpečí ocitne také on sám – hrozí mu smrt ze strany jeho nepřátel, kteří se buď obávají toho, čeho by mohl být schopen, nebo se mu chtějí pomstít za to, co už dokázal; a hrozí mu i smrt z rukou vlastních spojenců, kteří chtějí jeho vojenské schopnosti využít ke svým vlastním cílům.

Vyjde v létě/na podzim.

Vladimír Šlechta: Emma z umírajícího města

Vladimír Šlechta:

Ze všeho nejdřív chci připravit knížku povídek, spojených postavou futuristické bojovnice jménem Emma Richter. Bude to knížka v žánru, kterému říkám „postapokalyptická pornografie“. Knížka se bude jmenovat „Emma z umírajícího města“. Myslím, že mě psaní „Emmy Richter“ bude bavit a půjde mi rychle od ruky i od klávesnice…

Vyjde v létě/na podzim.

Vladimír Šlechta: Kyborgovo jméno (Oggerd)

Říká se, že Oggerd není člověk, ale kyborg, kybernetizovaný organizmus. Říká se, že kdo zaútočí na Bludnou loď, ten zemře. Říká se toho spousta. Ale ve světě po druhé energetické válce, kde na troskách atlantické civilizace prosazuje své zákony germánské Císařství, jsou slova pořád jen slova. A před kulkou vás neochrání.

Vyjde na podzim.

Juraj Červenák: Chřestýš Callahan

Příběhy Chřestýše Callahana, neohroženého lovce lidí, ale také zombií, démonů a všemožné další havěti. Nebýt jeho, rozhodně by byl Divoký Západ ještě nebezpečnější, než se o něm povídá.

Vyjde na podzim.

Tanya Huffová: Kouř a prach (Kouř 3)

Závěrečný díl trilogie navazující na cyklus Krevní pouta.

Vyjde na podzim/v zimě.

Rachel Caine: Slavnost bláznů (Upíři z Morganville 4)

Anotace se připravuje.

Vyjde na podzim/v zimě.

Glen Cook: Sny o oceli (Knihy Jihu 2)

Dokončení dvoudílného cyklu ze světa Černé legie. Felčar padl a Legie u Dejagore utrpěla strašlivou porážku. Paní, jedna z nemnoha přeživších, rozhodnuta pomstít Legii a porazit Vládce stínů bez ohledu na cenu, shromažďuje novou armádu.

Petra Neomillnerová: Noční lov (Zaklínačka Lota)

Nový román se Zaklínačkou Lotou. (anotace se připravuje)

Vyjde v prosinci 2013.

Na co se nejvíc těšíte?

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

15 komentářů

  1. finka
    Na Hetešu. Bude-li to tak dobré jako Sex, drogy & cyb’n’roll :-))))

  2. Neomillnerová, Červenák, Šlechta, Heteša, Hlávka a Vybíralová, Cook… Ajajaj, knihovna už asi praskne ve švech 😀

  3. Cabal
    Glen Cook zase odložen, zklamání :((( Jiný autor nezaujal.

  4. Dotaz na nakladatele: plánujete vydat i Ploty z kostí? Mám sice Zahradu sirén i Ploty v původním vydání od Strak, ale asi bych měl Gordonovu zemi rád v jednotné vizuální úpravě, aby to ladilo, takže uvažuju, že původní vydání pustím a pořídil bych si tohle nové.

  5. Tina Salo – film
    Ví někdo, jak to s tím filmem na motivy Tiny Salo? Psalo se o tom (weby, Pevnost) P. Neomillnerová to potvrdila, ale od té doby (tak rok, možná déle) jsem o tom nic neslyšel.
    To by byla velká škoda, protože jestli něco česká kina zoufale potřebují, je kvalitní českej fantasy biják. A odjakživa tvrdím, že jestli je v ČR knižní materiál pro natočení filmu (když beru v úvahu samozřejmě náklady), tak je to právě Tina. Jasně, rád bych viděl na plátně Koniášovo putování s karavanou nebo Lotin souboj s vlkodlaky, ale myslím, že pár samopalů a kožený pláště se shání líp než středověký rekvizity.

    Uaa, ale takovej film Na ostřích čepelí, to bych si nechal líbit… Postavíme most.

  6. Opce se prodloužená, producent přísahal, že film bude 🙂

  7. Emma
    Vypadá to lákavě, ale při bližším zkoumání anotací a vzhledem k tomu, že čtvrtina titulů je vlastně reedicí (Kyborgovo jméno a Zahrada sirén ze Strak na vrbě, Callahan – vyšel i s ilustracemi v pevnostech 1-4/2012, Conan a dvanáct bran pekla – vřele doporučuji těm, co ještě nečetli) mě zaujal pouze titul Emma z umírajícího města. Obecně však lze říci, že nabídka je široká a každý si svého autora/autorku či oblíbený žánr najde, a proto si Brokilon zaslouží pochvalu, i kdyby vyšla pouze polovina plánovaných titulů.

  8. Těším se na Červenáka. Jsem zvědavý, jestli “Chřestýš Callahan” je “jen” knižní vydání “Pevnostní” novely nebo jestli tam toho bude více…

  9. Ano, avízoval jsem, že letošní rok bude rokem “udržování sérií”, dluhy vůči čtenářům se hromadí, a proto nerozjíždím nic nového. Překvapení pro letošní rok určitě v plánu nejsou, ani na ně není čas (ostatně, kromě překládání Červenáka mě ještě letos čeká 650 nomostran překladu posledního Pána ledové zahrady pro Triton). Nechám si je na příští rok. 🙂

    K jednotlivým dotazům:

    Ano, “Ploty z kostí” určitě příští rok, letos se to nestihne a bylo by hloupé mít v novém vydání jen první a třetí díl. I mně by se to v knihovně nelíbilo. 🙂

    Co se týče Cooka: fakt ho budu muset zadotovat, a peněz ani času není nazbyt. Chci, vážně ho chci udělat…

    A Callahan: v knize bude novela z Pevnosti, povídka, která knižně vyšla ve sbírce “Fantázia – to nejlepší…” a úplně nová povídka v délce 30-50 normostran.

    Závěrem citace nejčastějších otázek z webu Brokilonu:


    “Proč v edičním plánu chybí nový román Billa Baldwina ‘The Turning Tide’?

    Stala se věc v jedenadvacátém století nevídaná – autora momentálně v Evropě nikdo nezastupuje, žádný z agentů netuší, kdo by mohl vlastnit práva, a na žádné z amerických adres, které máme k dispozici, se nikdo neozývá. Stále na tom pracujeme, ovšem nechceme nic slibovat, dokud nebude alespoň náznak, že by se podařilo práva zajistit.

    “Proč je u románu ‘Sny o oceli’ Glena Cooka uvedeno datum vydání ‘neupřesněno’?”

    Protože tuhle knihu vydat chceme, ale vůbec netušíme, zda se nám to podaří, či ne, a případně kdy. Jedná se o nejnejistější položku celého edičního plánu.

    “Proč jste ZASE odsunuli poslední díl Zrcadla Johna Ringa?”

    Stále ještě není hotov překlad.

    Kdybyste měli jakékoli dotazy, rád je zodpovím zde, e-mailem nebo na Facebooku Brokilonu.

  10. to Robert Pilch
    Zeptal bych se teda. Jak je to s rukopisy, které vám zašlou neznámí čeští autoři. Čtete je, nebo není absolutně čas.

  11. Druhá možnost je bohužel správně. 🙁 Fakt to nezvládám. Vzhledem k tomu, že nemám žádné zaměstnance a všechno táhnu sám, není to bohužel možné. Už teď mám těch titulů k vydání tolik, že bych něco musel vyhodit… A to nechci.

  12. to Robert Pilch
    Jsem velky fanda Cerne legie, takze drzim palec a doufam, ze uz to konecne vyjde!

    A take at to jde dobre s Panem ledove zahrady, protoze jak to dopadne s Vukem a Pilirem ocekam stejne napjate jako to, jestli Felcar doopravdy padl…

  13. Robert Pilch
    Jenom se nevěřícně ujišťuju ta Tina odhadem březen – duben plus mínus fakt bude?

  14. Berenika: Ano. V lednu jsem konečně dostal rukopis. Kniha už je v tiskárně. Takže polovina března stoprocentně. To by musela vyhořet tiskárna, nebo něco podobného, aby to nebylo. 🙂

Zveřejnit odpověď