Bleach 18: Sběrači duší mají plné ruce práce

Bleach 18: Sběrači duší mají plné ruce práce

Ičigo Kurosaki to rozhodně nemá lehké. Během krátké chvíle byl vrhnut do zcela nového, drsného světa plného zla a nebezpečí a ještě k tomu musí neustále čelit různým překážkám. Ať už jde o bílé monstra či lidské bytosti… tak svádí boj i se samotným časem. Tréninky, časové limity a hry o životy jsou na denním pořádku. Nicméně v nejnovějším svazku nám konečně skončila čekací lhůta a náš oranžovovlasý hrdina je připraven na záchrannou misi, díky které má konečně možnost osvobodit svou kamarádku Rukiu Kučiki.

Bleach 14: Sběrač duší se dere na vrchol

Bleach 14: Sběrač duší se dere na vrchol

Tite Kubo prostě umí. Kdo by řekl, že se z lehce humorné série s jednoduchou zápletkou stane svižná akční pecka, která má stále několik es v rukávu. Po souboji se Zarakim a smrti jednoho z Kapitánů se Soul Society ocitá v chaosu a nebezpečí doslova číhá na každém kroku.

Literární rok 2020 očima Adély

I naše redakční kolegyně Adéla by ráda řekla pár slov k uplynulému literárnímu roku. A protože nejen knihami a komiksy je člověk živ, dozvíte se i co pařila ve svém hráčském doupěti a na co v přestávkách mezi hraním a čtením koukala . A musíme říct, že za rok toho zvládla opravdu dost!

Neon Genesis Evangelion (anime, manga)

13. září 2000 došlo ke srážce Země s meteorem. Dobrá zpráva – těleso spadlo na neobydlené území Antarktidy. Špatná zpráva – Antarktida přestala existovat a navíc náraz vychýlil zemskou osu tak, že se v Japonsku přestala střídat roční období. Obří tsunami však lidstvo nespláchla úplně. O dva dny později začala třetí světová válka.
Nyní je rok 2015 a lidstvo musí čelit další katastrofě, proti které byla třetí světová válka pouhou rozcvičkou – na Zem se totiž vrací andělé.