Ikarie 11/2010

Ikarie 11/2010

Ve znamení fantasy – tak by se dalo stručně shrnout listopadové číslo měsíčníku Ikarie. Ze čtyř zahraničních a tří českých povídek patří mezi čistou, ba dokonce kyberpunkovou scifi jediná zahraniční povídka. S přimhouřením obou očí by se pak do přihrádky SF dala přidat ještě jedna tuzemská práce. Všechny ostatní texty se pohybují tu více, tu méně ve fantaskních až fantasy rovinách.

Ikarie 10/2010

Ikarie se vyprofilovala jako literární časopis. Tím se odlišuje od konkurenční Pevnosti, která nabízí mnohé, například lepší a bohatší publicistiku, v oblasti (zahraničních) povídek však srovnání s naším nejstarším SF časopisem nesnese.

Novinky a hosté Festivalu fantazie 2010 (PR)

Festival fantazie opět pro své návštěvník připravil řadu novinek. Mezi nimi letos bude třeba rozšíření herny, skutečný párek v rohlíku, nové programové linie, hlídání dětí, … Kromě toho se můžete těšit na setkání s mnoha zahraničními i domácími hosty. Navíc se letos chystá novinka – 1. Slet autorů fantastiky s hromadnou autogramiádou spisovatelů, přednáškami, besedami a dalším. Co všechno vás čeká v Chotěboři již za pár dní (1. – 11. 7. 2010)?

Psát se člověk naučí jedině psaním, tvrdí spisovatelka Jana Rečková

Kdo by neznal Janu Rečkovou? Autorku, která už vydala přes dvacet románů a přes stovku povídek v žánrech sci-fi, fantasy i hororu. Nenajdete periodikum či zásadnější antologii, kde by se neobjevilo její jméno. Nosí titul Lady fantasy, je držitelkou několika Mloků a Ikarů i nominací na cenu Akademie SFFH.V době, kdy vstoupila do světa literární fantastiky, se v něm tolik ženskými autorkami nehemžilo jako dnes, a působila tak trochu jako zjevení, nad kterým mnozí žasli. A přitom ona sama se vyznačuje až přehnanou skromností a sebekritikou.

Fantasy Planet slaví a přináší příběh na pokračování

Fantasy Planet slaví a přináší příběh na pokračování

Zdá se to neuvěřitelné, ale Fantasy Planet zahájila druhou etapu své existence již před čtyřmi lety. Vzpomínáte na první úvodník Druhý úsvit Fantasy Planet? Jako poděkování za vaši přízeň jsem si pro vás připravili spoustu dárečků (i netradičních), z nichž ten nevýraznější bude příběh na pokračování od Jiřího Mazurka (autor několika knih od Strak na vrbě a z Edice Pevnost), který začne vycházet na našich stránkách od listopadu.

1 2 3