Kadeti fantasie – Bronec Michael (ed.)

Máte-li rádi českou fantastiku a zajímá-li vás, co se děje ve stínu jejích největších hvězd, račte věnovat pozornost Žoldnéřům fantazie, sborníku toho nej z posledního ročníku stejnojmenné soutěže (dřív O železnou rukavici lorda Trollslayera). Pokud však chcete mít z této delikatesy dokonalý zážitek, sáhněte i po dezertu – knize Kadeti fantasie, která nabízí povídky z 11. až 15. místa. Ty se totiž vůbec nemají zač stydět a tvoří k hlavnímu sborníku zajímavý a příjemný doplněk.

Žoldnéři fantazie - Bronec Michael (ed.)

Žoldnéři fantazie – Bronec Michael (ed.)

Deset let trvala soutěž O železnou rukavici lorda Trollslayera a my jsme si každý rok mohli přečíst práce začínajících autorů, které se umístily na jejích vrchních příčkách, ve sborníku Drakobijci. Jakou cestu soutěž urazila, můžeme mimo jiné jasně vidět, pokud vedle sebe postavíme první útlý sborník a poslední desátý, kterým by ten bijec nebohého draka nejspíš i umlátil. Po deseti letech přišel čas na změny, z nichž nejviditelnější je ta, že organizátor Michael Bronec sborník přejmenoval na Žoldnéře fantazie. Drakobijcům čest a ať žijí Žoldnéři!

Kadeti fantasie

Kadeti fantasie

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 120 Kč
  • Vyšlo: 13. 4. 2010

Několik krůpějí přeteklo přes okraj Žoldnéřům fantasie a nyní k Vám přichází s jejími Kadety. Každý z nich se dívá na svět jinýma očima – nápaditě a s jiskrou! A co že Vás čeká? Eldarinn má……

Číst více