Kámen a krev – Červenák Juraj

Udatný Bivoj, vědma Mirena, černokněžník Rogan, kníže Vladrag, bohatýr Ilja, člen císařské gardy Slavoboj a kapitán Báthory. Hrdinové, které jejich autor Juraj Červenák proslavil v mnoha povídkách, novelách a románech. Chcete si je připomenout? Nebo jste se snad ještě nestačili seznámit? Povídková sbírka Kámen a krev vám je všechny nabízí mírou vrchovatou, a to hezky pohromadě. A čeká vás toho ještě mnohem víc…

Juraj Červenák: Kámen a krev

Černokněžník Rogan, bohatýr Ilja, kapitán Báthory, lovec Bivoj a další hrdinové z románových cyklů Juraje Červenáka se vracejí ve sbírce povídek a novel, které mapují autorovu tvorbu od devadesátých let až dodnes. Všechny texty vycházejí v upravené podobě a nechybí ani zcela nové příběhy.

Juraj Červenák: Zlato Arkony 1

Juraj Červenák: Zlato Arkony 1

Na Rujáně odjakživa vládli žrecové z Arkony. Touha po pokladech svatyně však přivedla na ostrov cizí hrdlořezy. Jejich lodě s dračími lebkami se vynořily ze severních mlh, z říše skryté před pohledy smrtelníků. Zaútočili, naplnili pobřežní vody těly rujánských obránců a obsadili ostrov.

Kámen a krev

Kámen a krev

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 328 Kč
  • Vyšlo: 1. 6. 2010

V hlubokých lesích u Mže procitla hrůza, která měla navždy spát v útrobách staré mohyly. Pod posvátnou horou Sitno záhadně mizí kovkopové. Dva pozůstatky pohanských časů potkávají na zrádné Jantarové cestě vyslance nové……

Číst více

Bivoj v novém balení

Novela Vládce stříbrného šípu a dvoudílný román Bivoj přicházejí v nové podobě, tentokrát hezky společně v jednom tlustém vydání. Jiráskův hrdina ze Starých pověstí českých je zpět a v plné síle, připraven zabíjet démony, bojovat s Avary a ucházet se o ruku Krokovy dcery Kazi.

Klenoty české fantasy: Ty naše povídky zlaté

Klenoty české fantasy: Ty naše povídky zlaté

Kdo chcete slyšet jen samou chválu, nečtěte dál. To, co následuje, byste tím pádem nesnesli. Kdo čeká tradiční stručný nástin, o čem jednotlivé povídky v knize jsou, tak toho taky zklamu. Jednak to už snad všichni vědí a mohli by jejich autory vyjmenovat o půlnoci ze spaní, jednak mě sám editor vyprovokoval pojmout recenzi úplně jinak.

Ediční plán FANTOM Printu – druhé čtvrtletí 2014 (PR)

Ediční plán FANTOM Printu – druhé čtvrtletí 2014 (PR)

I ve druhém čtvrtletí tohoto roku si fanoušci nakladatelství Fantom Print (www.fantomprint.cz) přijdou na své – kromě osvědčených matadorů jako jsou Patricia Briggs, Robert Jordan, Lynn Flewelling nebo Ilona Andrews se představí hned dvě novicky: Chloe Neill a Nalini Singh. Na letošním veletrhu Svět knihy v Praze se pak bude křtít reprezentativní antologie Společenstvo Pevnosti, která shrnuje dvacet nejlepších povídek z magazínu Pevnost z let 2002–2012.

Písně temných věků - Ondřej Jireš (ed.)

Písně temných věků – Ondřej Jireš (ed.)

Písně temných věků. Jen tři slova, přesto bohatě stačí k tomu, aby rozezněla struny fantazie, jež ihned začne snovat představu temných, neprostupných hvozdů, obývaných divou zvěří i lecčím ještě horším, představu světa, kde je každodenní život neustálým bojem, jak se sebou samým, tak s ostatními lidmi i s přírodou a dalšími záhadnými silami.

1 2