Vidíme jen výjevy - X. (únor/březen)

Vidíme jen výjevy – X. (únor/březen)

Po tradičně slabším lednu se nakladatelé opět s vervou pustili do práce a zaplnili naše únorovo-březnové Výjevy spoustou lákavých novinek. V české fantastice se chystá jedna zajímavá knižní série, světlo čtenářského světa konečně spatří Zmije A. Sapkowského, v komiksu se vrátí Lobo, Usagi Yojimbo i Spider-Man a ve filmové sekci vás nový spolupracovník Výjevů Josef Horký pozve na hned osm žánrových a čtyři nežánrové snímky. To vše samozřejmě doplněné vyjádřením autorů, překladatelů či nakladatelů, zkrátka tím, co najdete jen v našich Výjevech. Dobrou zábavu!

Krev, monstra a cukroví aneb zcela nesváteční výslech obou editorů

Vánoce jsou svátky klidu, kdy si můžete zalézt s knížkou a číst si. Třeba o Vánocích, cukroví… a taky o monstrech a krvi, protože přesně tak mají Vánoce milovníci fantastiky rádi. Bohaté povídkové menu servírují v roli editorů Michaela Merglová a Petr Brožovský. A to si pište že našim zvídavým otázkám neunikli!

Fantastický rok 2014 v nakladatelství Epocha

Fantastický rok 2014 v nakladatelství Epocha

Žánrová edice nakladatelství Epocha vstupuje do čtvrtého roku své existence a opět si připravila pro své čtenáře řadu lahůdek. Dočkají se fanoušci Petry Neomillnerové, série Kladivo na čaroděje, Laurell K. Hamiltonové i Františka Kotlety, který pro letošní rok chystá hned dvě nové knihy. Na co všechno se můžete těšit?

Komiksové kukátko - březen 2011

Komiksové kukátko – březen 2011

Březen uplynul jako voda a komiksový svět nám opět přinesl mnoho novinek, ať už v rozjetých sériích nebo naprosto nové věci. Minulý měsíc jsme si užívali konce některých projektů, a to zákonitě znamená, že další musí začínat, i když některé vznikaly díky velkým ztrátám uvnitř hrdinských týmů. To už ale trochu předbíhám, takže hezky popořádku.

Novoroční soutěž Fantasy Planet o 15 cen! - UKONČENO

Novoroční soutěž Fantasy Planet o 15 cen! – UKONČENO

Leden je měsícem bilancování! Ale nepočítejte nad plán vykouřené cigarety, vánoční kila či pracovní průšvihy, raději se pusťte do něčeho mnohem příjemnějšího – pojďte rozhodnout, jaké loni vydané knihy a komiksy byly ty nej. Pokud sestavíte žebříček pěti nejlepších českých a zahraničních knih a komiksů (a pošlete nám je), zařadíte se do slosování o 15 fantastických knižních cen! Neváhejte – soutěžení ještě nikdy nebylo tak zábavné. 🙂

10 let s FP: Deset!

Milé čtenářky a milí čtenáři, vítáme vás v jedenáctém roce Fantasy Planet. Ohlížející se úvodníky nechť jsou minulostí, stejně tak ty, které představují budoucnost. Historii znáte a další osudy FP ať vás raději příjemně překvapí. Připravit pro vás výroční povídání však bylo třeba. Pojďte si užít Fantasy Planet tak, jak ji neznáte. Abecedně!

Muž z Vysokého zámku – Dick Philip K.

Dějiny mají často svérázný smysl pro humor – stačí jediná špatná trefa a celý svět se vydává úplně jiným směrem. Guiseppe Zangara 15. února 1933 zasáhl správný cíl a Roosevelt už nemohl zatáhnout USA do války úmyslnou likvidací Pearl Harboru 7. prosince 1941. Bruno Kreuz vom Meere zabránil atentátu na Heydricha v roce 1943. Rudá armáda byla rozdrcena do konce roku 1941, socialistický New Deal naprosto zkrachoval a USA prohrály válku. S Japonskem.

Březnová Pevnost pod vládou upírů (PR)

Okouzlující pomněnkové čočky a svůdně vystouplé tesáky do kůže oděné krasavice Kate Beckinsaleové alias upírky Selene napovídají, že hollywoodský trhák Underworld prošel evolucí a v druhém díle útočí i na české diváky. Na zoubky se podíváme i filmařskému géniovi Terrymu Gilliamovi, jehož Země přílivu je netrpělivě očekávána, temnému snovému světu Abarat Clivea Barkera, nevšedním vampýrům Anne Riceové, chybět nebude ani již čtvrtý díl Magických klenotů žánru fantasy a reportáže z conů.

1 2