Magazín F&SF #4 – recenze časopisu

Čtvrté číslo Magazínu F&SF bylo editorem avizováno dlouho dopředu jako „mimořádný speciál věnovaný cenám Nebula“. Kdo by snad očekával, že v magazínu najde zástup držitelů tohoto ocenění, bude zklamán – až na dvě výjimky se jedná o texty na Nebulu „pouze“ nominované –, přesto však jde o dosud nejkvalitněji obsazené číslo.

Magazín F&SF #3 – recenze časopisu

Začátek prázdnin přináší každoroční prudký odliv česky hovořícího obyvatelstva do (ještě) teplejších krajů. Není proto divu, že se nakladatelství Triton snažilo třetí číslo magazínu Fantasy & ScienceFiction mezi čtenáře protlačit ještě do konce června. Sice o fous, ale podařilo se.

Magazín F&SF #2/2006 – recenze časopisu

Magazín Fantasy & Science Fiction jistě není třeba dlouze představovat. Třebaže se do distribuce dostalo teprve druhé číslo obnovené české edice, stačil již tento povídkově zaměřený dvouměsíčník vzbudit takovou vlnu nadšených ohlasů (vyvolaných stejnou měrou kvalitou obsahu jako doprovodnou PR kampaní), že pozornosti řadového příznivce fantastiky dost dobře uniknout nemohl.

Magazín F&SF – recenze časopisu

Je to už drahně let, kdy jsem ještě jako malý klučina vídával v PNS nádherné obálky zobrazující odvážné bojovníky, nestvůry a futuristické vesmírné koráby. Brzy nato jsem si pár čísel i vyžebral a mohl se začíst do parádních povídek. A jestli vše půjde dobře, tak by se tato situace mohla opakovat u současné generace klučinů či holek. Protože magazín F&SF je zpět!

Recenzenti recenzentům 2.1 - Daniel Storch

Recenzenti recenzentům 2.1 – Daniel Storch

O projektu pojmenovaném Recenzenti recenzentům jste již dozajista slyšeli. V prvním kole jsme se věnovali recenzím literárním, kolo druhé, jehož otevírací díl právě čtete, je zaměřeno na recenze filmové. Jako první radí a odpovídá Daniel Storch, jehož jméno vám může být povědomé z časopisu Pevnost, kde pracuje již od léta roku 2003. Později se stal redaktorem televizních magazínů TV star, TV mini a TV magazín, externím spolupracovníkem kabelových programů HBO, AXN a Cinemax a v neposlední řadě externím redaktorem nově se rozvíjejícího kulturního portálu Kulturissimo.cz

Zkrat 6 – recenze fanzinu

Komiksový fanzin Zkrat dospěl ke svému šestému číslu. Vedle časopisu Crew2, který se ovšem věnuje komiksům dosti odlišného ražení, a magazínu Aargh! je jediným v současnosti alespoň občas vycházejícím komiksovým periodikem u nás. Bedeman už se dlouho neobjevil a další amatérské časopisy také ne. Doufejme, že stejný osud nepostihne Zkrat, který se jeví stále více jako opravdu podstatná publikace.

Pevnost v roce 2006: Blíže čtenářům SFFH (PR)

Od svého založení v květnu roku 2002 neprošla Pevnost nikdy tak zásadními změnami jako letos. Po všech možných peripetiích se stala konečně tím, čím by měla být: časopisem pro fanoušky fantasy, sci-fi a hororu se vším, co k tomu patří. A to navíc za 49,50 Kč, tedy cenu o deset korun nižší, než byla doposud…

Crew² č.14 – recenze časopisu

Crew² nám dozrála do pubertálního věku, začíná se zakulacovat na těch správných místech a jako s každým správným puberťákem jsou s ní problémy. Čtrnáctka se dokázala nejvíc zpozdit, ale naštěstí si domluvila rande s jedním kocourem. Tedy vlastně dvěma, když budu počítat Garfielda za kočku a ne líného nenažraného čuníka… jak ho máme všichni rádi.

Crew2 č.9 – recenze časopisu

Nádherná obálka přímo kontrastuje s obsahem nové Crwe. Na krvelačného upíra Cassidyho si budeme muset počkat minimálně do vydání Preachera. Teď dostává prostor hlavně humor (a to v různých podobách). Protože výjimka potvrzuje pravidlo, tak se nakonec, ale v neposlední řadě, vrátil John Blacksad, aby odtajnil vraždu své dávné lásky…

Srovnání časopisů: Fantázia, Ikarie, Pevnost

Na našem trhu se usadily tři větší časopisy věnované sci-fi a fantasy. I když se dva mladší časopisy

nevyrovnají prodejem nejstarší Ikarii, nejsou již čtenáři odkázáni na tento jediný plátek. Pokusím se teď o

téměř nemožné – o kvalitativní srovnání všech tří časopisů. Upozorňuji, že vykonstruovaná metoda hodnocení je
poněkud šílená, ale vede k zajímavým zjištěním.

1 2 3