Proroctví: Dračí říše

Oblíbili jste si deskovou hru Proroctví? Chcete si vyzkoušet nové rasy, netradiční zbraně, silnější soupeře a mocnější artefakty? Láká vás výlet do astrální sféry, na jejímž konci čeká Dračí srdce? Pak si přečtěte recenzi prvního rozšíření Proroctví s názvem Dračí říše, které přináší množství novinek pro začátečníky i ostřílené hráče.

Inferium II: invaze do pekla je skvělá i podruhé

Začalo to povídkou O lidském dobytku, která přerostla v plnohodnotný román plný originálních nápadů – Inferium. Válka mezi pekelníky a Waffen-SS už sice skončila, ale staré proroctví praví, že zanedlouho se blána do Inferia protrhne podruhé a objeví se draci. A právě tenhle příběh vám nabídne Roman Bureš ve druhém dílu Inferia s podtitulem Invaze.

Inferium: A co když peklo doopravdy existuje?

Když jste byli mladší, určitě jste mnohokrát od rodičů slyšeli, že zlí lidé přijdou do pekla. Jenže co když doopravdy do pekla, nebo spíše Inferia, jak pekelná říše sama sebe nazývá, vtrhne armáda lidí a pokusí se ho dobýt vojenskou silou? Waffen SS proti satanovým legiím – bitva, která nemá ve světě ani pekle obdoby!

Tad Williams: Stínové pomezí

Tad Williams: Stínové pomezí

V rámci odpočinku po náročném čtecím maratonu v závěru loňské fantastické sezóny (dělám to pro vás lidi, jinak bych těch dvacet knih za týden fakt nedával) jsem si dopřál malý relax s klasikou. A znovu jsem se utvrdil, že Tad Williams je mistr…

Robert Jordan: Oko světa (Kolo času 1)

Robert Jordan: Oko světa (Kolo času 1)

V románu Oko světa autor Robert Jordan poprvé představil Randa al´Thora a další
hrdiny velkého epického příběhu, v němž se minulost prolíná se současností i
budoucností, a kde nechybí velké bitvy, temná magie, zákeřné intriky ani hrdinské
činy. Vše začíná, když do zapadlé vesnice přicestuje tajemná čarodějka, aby zde
našla muže, jehož zrození předpovědělo dávné proroctví. Najde však mnohem víc, než
čekala, a její příchod spustí lavinu událostí, které mohou zničit nebo zachránit
celý svět. Oko světa na první pohled sice vypadá jen jako další variace na klasický
fantasy motiv, ale Jordanův neopakovatelný styl, neuvěřitelný rozmach a invence mu
dává punc jedinečnosti a neopakovatelnosti. Druhý díl s názvem Velké hledání vyjde
rovněž v letošním roce.

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.

PR – Poslední legie (Last Legion) jde do kin 8.11.

Distribuční společnost SPI International Czech Republic uvádí
americký film – Poslední legie.
Excalibur byl ještě před králem Artušem.
Římská říše se zmítá na pokraji zániku, ale nová legenda určená přetrvat navěky čeká na svůj zrod.
Výpravný film z období pádu Římské říše, který se natáček mimo jiné i na Slovensku (Spišský hrad, Červený kámen). Římská říše se rozpadá a mladý Romulus Augustu opouští město. Vydává se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných.

Březnová Pevnost pod vládou upírů (PR)

Okouzlující pomněnkové čočky a svůdně vystouplé tesáky do kůže oděné krasavice Kate Beckinsaleové alias upírky Selene napovídají, že hollywoodský trhák Underworld prošel evolucí a v druhém díle útočí i na české diváky. Na zoubky se podíváme i filmařskému géniovi Terrymu Gilliamovi, jehož Země přílivu je netrpělivě očekávána, temnému snovému světu Abarat Clivea Barkera, nevšedním vampýrům Anne Riceové, chybět nebude ani již čtvrtý díl Magických klenotů žánru fantasy a reportáže z conů.

1 2