Prsten od vévodkyně - Novotný František

Prsten od vévodkyně – Novotný František

Je vždy příjemné sledovat, když česká fantastika zažívá příchod nového projektu. Tentokrát se pro něj rozhodlo nakladatelství Zoner Press, které svěřilo taktovku výrazné tváři české fantastiky – Františce Vrbenské. Knižní série se jmenuje Kroniky karmínových kamenů a bude zaměřena na historii s důrazem na českou. Fantastický prvek zde budou představovat právě karmínové kameny. Jméno, jež zaštítilo rozjezd projektu, je v české fantastice také pojem – František Novotný.

František Novotný: Prsten od vévodkyně

František Novotný: Prsten od vévodkyně

František Novotný, zkušený autor nejen na poli fantasy a sci-fi, zahajuje novou edici nakladatelství Zoner Press „Kroniky karmínových kamenů“ románem o ikoně české literatury, Boženě Němcové. Skutečné události ze života této významné postavy českých dějin se v příběhu prolínají s fikcí a vše začíná a končí v současné realitě.

František Novotný: Valhala

František Novotný: Valhala

Severští bohové, krásné ženy, letadla, draci, plachetnice, trollové, ponorky, trpaslíci, tanky. Katany se křísí o sebe, sviští stříbrné kulky a mocná kouzla berou i dávají životy. Nad tím vším vlají nacistické prapory. Ano, Valhala je zpátky!

František Novotný: Valhala

František Novotný: Valhala

Nakladatelství Triton připravilo ve spolupráci s nakladatelstvím Argo vydání trilogie Františka Novotného Valhala. Jedná se o druhé vydání, které tentokrát dostane čtenář do rukou v jednom úctyhodném vázaném svazku o více než 1000 stranách. V prvním vydání nesly jednotlivé díly názvy Dlouhý den Valhaly, Další den Valhaly a Konečný den Valhaly, avšak milovníci literatury SF o trilogii stručně hovoří jako o Valhale, takže jednosvazkové druhé vydání se přiklonilo k tomuto názvu.

Prsten od vévodkyně

Prsten od vévodkyně

  • Autor:
  • Nakladatelství: Zoner Press
  • Cena: 259 Kč
  • Vyšlo: 13. 4. 2011

Poodhalte tajemství, která přetrvávají kolem pohnutého osudu Boženy Němcové. Podívejte se zblízka, jak fungovala česká společnost v polovině 19. století. Co ovlivnil hrůzný nález v jednom z pražských domů? Co všechno zajímalo StB a……

Číst více
Kroniky karmínových kamenů 1-3

Kroniky karmínových kamenů 1-3

  • Autor:
  • Nakladatelství: Zoner Press
  • Cena: 777 Kč
  • ISBN: 978-80-7413-136-3
  • Vyšlo: 22. 11. 2012

Kroniky se skládají z knih: Prsten od vévodkyně, Valdštejnova éra a Zapomenuté jezero. * Františka Vrbenská, koordinátorka celého projektu Kronik karmínových kamenů, říká: „Houštinou české historie od pravěku až po budoucnost……

Číst více
Zapomenuté jezero – Josef Pecinovský

Zapomenuté jezero – Josef Pecinovský

Kroniky karmínových kamenů se rozrostly už na tři tituly. Posledním z nich je Zapomenuté jezero od Josefa Pecinovského. Tentokrát zavítáme do Afriky a prožijeme nultou, fiktivní výpravu po tomto kontinentu. Vést nás nebude nikdo jiný než slavný český cestovatel Emil Holub.

1 2